back to top
22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Το έγκλημα στα Τέμπη εξελίσσεται σε ένα διαρκές έγκλημα της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Το έγκλημα στα Τέμπη εξελίσσεται σε ένα διαρκές έγκλημα της ΝΔ. Δεν θα σταματήσουμε το αγώνα μας, δεν θα κλονιστούμε από τις δολοφονίες χαρακτήρων, θα κάνουμε οτι μπορούμε για να μπει φραγμός στην αλαζονεία της διαφθοράς συγκάλυψης και ατιμωρησίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στη βουλή.

Υπερασπιζόμενος την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρόταση δυσπιστίας ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: Πήρα την πρωτοβουλία γιατί είναι πλέον εδραιωμένη η πεποίθηση οτι η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί ως καλοκουρδισμένη μηχανή διαφθοράς, συγκάλυψης, με όρους που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και μόνο στόχο να διαιωνίσουν την εξουσία της ΝΔ. Με τη θεσμική μας κίνηση-πρόσθεσε- εκφράζουμε και τη βούληση του ελληνικού λαού που διψάει για αλήθεια και δικαιοσύνη. Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του Βήματος, περί “μονταζιέρας” και αλλοίωσης ηχητικών ντοκουμέντων, ο κ.Ανδρουλάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποιος πήρε τις συνομιλίες, ποιος τις χάλκευσε και ποιος τις έδωσε σε συγκεκριμένο μέσο.

Κάπνιζαν πούρα ή την πίπα της ειρήνης οι Μπρατάκος, Παπασταύρου;

Μόνος σας στόχος η χειραγώγηση της κοινής γνώμης για να κάνετε τα επικοινωνιακά σας παιχνίδια στο βωμό της εξουσίας. Αν θεωρείτε οτι ολα αυτά δεν σας ακουμπούν δεν θα είχαν παραιτηθεί οι δυο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο πυρήνας διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου, σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Η φαυλότητα σας, σας έφερε στο σημείο να πείτε ότι κίνητρο μου είναι η διαπλοκή, ποια διαπλοκή; με ποια μίντια; εσείς κατηγορείτε εμένα για διαπλοκή… διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Ποια συμφέροντα αναφέρετε; αυτά που λέγατε ότι πήγατε να σας ρίξουν το πρωί της Κυριακής και το βράδυ πίνατε ποτάρες; Καπνίζανε πούρα ή την πίπα της ειρήνης οι Μπρατάκος και Παπασταύρου;» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό για τη συνάντηση των δύο πρώην -πλέον- υπουργών με επιχειρηματία . «Παραιτήθηκαν πρώτα ο ανιψιός, μετά αυτός που πήρε τη θέση του ανιψιού, Γ. Μπρατάκος, και μετά ο κ. Παπασταύρου. Ο πυρήνας του προβλήματος και ο πυρήνας της διαφθοράς είναι το Μαξίμου», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο κ.Καραμανλής δεν ανέλαβε καμία ευθύνη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού έκανε λόγο για εξεταστική παρωδία, αναφέρθηκε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής με βάση το πόρισμα της ευρωπαικής εισαγγελίας και την αιτιώδη συνάφεια της σύμβασης 717 με το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τις αποχρώσες ενδείξεις για ποινικές ευθύνες των κ.κ. Καραμανλή και Σπίρτζη .

Εσείς ωστόσο αθωώσατε τον κ. Καραμανλή καθώς αποφανθήκατε οτι δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες για τον κ. Καραμανλή, σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επιτέθηκε στον πρώην υπουργό μεταφορών της ΝΔ λέγοντας οτι χθες ο Καραμανλής δεν ανέλαβε καμία ευθύνη , δεν απάντησε σε τίποτα, εγκαλώντας τον για γαλάζια ρουσφέτια, που στελεχώνουν τον ΟΣΕ και πλήρη εγκατάλειψη των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Υποκλοπές και διαρροή email

Ο νοσηρός νους είναι ανάμεσα σας όπως ήταν και στις υποκλοπές, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση των υποκλοπών κάνοντας λόγο για παρακολουθήσεις του “επιτελικού κράτους” επισημαίνοντας οτι δεν ήταν μόνο ένα σκάνδαλο καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά ένα βαρύ , οπως είπε, οικονομικό σκάνδαλο. Κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρθηκε επιπλέον και στην υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού απο την κ. Ασημακοπούλου. «Πρόκειται για σκανδαλώδη μεθόδευση για την οποία οφείλει να λογοδοτήσει ο Πρωθυπουργός και η υπουργός Εσωτερικών, κυρία Κεραμέως», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Και κατέληξε λέγοντας: Αυτό που έχω να σας πω κλείνοντας είναι ότι δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς δικαιοσύνη. Χωρίς δικαιοσύνη χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημοκρατία, τους θεσμούς και την πολιτική. Και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη χωρίς ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.”

Κατερίνα Παπαβασιλείου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα