back to top
16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Από απόψε το βράδυ η ΑΑΔΕ αναμένεται να αρχίσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ, τα οποία αφορούν σε περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Από φέτος ο φόρος μπορεί να εξοφλείται σε 11 μηνιαίες δόσεις, από τα τέλη Απριλίου μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Στην εντατική του Αττικόν νοσηλεύεται ο 39χρονος, ο οποίος μαχαίρωσε θανάσιμα την 28χρονη πρώην σύντροφο του, Κυριακή Γρίβα, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων. Τα ξημερώματα εντοπίστηκε λιπόθυμος στο θάλαμο του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται, με σημάδια στο λαιμό. Φέρεται ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Σε επιφυλακή από σήμερα λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας για περιοχές των περιφερειών Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν ως και την Τρίτη.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης είναι μεταξύ των ομιλητών της σημερινής, τρίτης και τελευταίας ημέρας του Συνεδρίου της ΝΔ. Πριν από τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου, θα απευθύνει ομιλία ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον απόηχο των δικαστικών εξελίξεων για την υπόθεση των υποκλοπών συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Το κράτος δικαίου καθώς και το διακύβευμα των ευρωεκλογών αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση υποψηφιοτήτων του ευρωψηφοδελτίου.

Στον έβδομο μήνα εισέρχεται σήμερα ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, ημέρα κατά την οποία συναντώνται εκ νέου οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ, της Αιγύπτου, του Κατάρ, του Ισραήλ και της Χαμάς στο Κάιρο, σε μια πολλοστή προσπάθεια να καταλήξουν σε ανακωχή που θα συνδέεται με την απελευθέρωση ομήρων. Χθες βράδυ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και την διεξαγωγή εκλογών.

Ο Πέτερ Πελεγκρίνι, υποστηριζόμενος από την τρικομματική κυβέρνηση της Σλοβακίας, επικράτησε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Με καταμετρημένο το 99,8% των ψήφων ο Πελεγκρίνι εξασφαλίζει 53,2% έναντι 46,8% του φιλοδυτικού, πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ιβάν Κόρτσοκ.

Εκτός λειτουργίας θα είναι και σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Πειραιάς», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική των Play Offs της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: Στις 5 Λαμία-Ολυμπιακός. Επτά και μισή Άρης-Παναθηναϊκός. Οκτώ και μισή: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών ή και μπόρας τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα