back to top
23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-9 βαθμούς Κελσίου, με λασποβροχές αναμένονται σήμερα και αύριο σε μεγάλο μέρος της χώρας εξαιτίας ενός χαμηλού βαρομετρικού από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής που μεταφέρει σκόνη.

Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική όπου η ατμόσφαιρα είναι ήδη επιβαρυμένη λόγω της αύξησης της συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων.

Το υπουργείο Υγείας συνιστά την αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τη χρήση του κλιματιστικού, στη λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

Βαρύτατα πρόστιμα από την εφορία, και όχι μόνο από την Τροχαία όταν εντοπίζονται σε τυχαίο έλεγχο, θα πρέπει να αναμένουν το προσεχές χρονικό διάστημα όσοι κάτοχοι οχημάτων τα οδηγούν χωρίς να τα έχουν ασφαλίσει ή να τα έχουν “περάσει “από τακτικό τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ). Με σχέδιο νόμου που πρόκειται να θέσει σύντομα σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών, καθιερώνεται σύστημα αυτόματου εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων,

Με την πάγια αμερικανική θέση που καλεί την κυβέρνηση της Τουρκίας να διασφαλίσει τη προσβασιμότητα στα μνημεία διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων που μετατρέπονται σε τζαμιά αντέδρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη μεταβολή της ιστορικής Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε διατυπώσει την ίδια θέση τον Ιούλιο του 2020 όταν η Αγιά Σοφιά είχε μετατραπεί σε τζαμί.

Εν τω μεταξύ, τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ότι είναι προτιμότερο να εκφράσει ο ίδιος την εντονότατη δυσαρέσκειά του στον πρόεδρο Ερντογάν- στη συνάντησή τους στην Άγκυρα- για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Στη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στο θέμα κάνοντας λόγο για μια αχρείαστη ενέργεια.

“Δεν φοβάμαι, δεν σταματώ” δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στα social media, στην οποία ενημερώνει πως άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία του κόμματος στην Καλλιθέα “για να αφήσουν”, όπως γράφει, “το απειλητικό τους μήνυμα”.

Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που η Ουάσιγκτον απειλεί για πρώτη φορά, δια στόματος του ίδιου του Τζο Μπάιντεν, πως θα σταματήσει τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης- ευρείας κλίμακας- στη Ράφα.

“Πολύ απογοητευτική” χαρακτήρισε την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε πίεση ασκείται στη χώρα του δίνει ελπίδα στους εχθρούς.

Ξεκίνησε από χθες, η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά». Οι νέες ηλικιακές ομάδες αφορούν γυναίκες 45-49 ετών και 70-74 ετών, με το σύνολο των νέων δικαιούχων να ανέρχεται στις 566.494.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε σήμερα τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου για να υπερασπιστούν «τη δημοκρατία”. Ή αύξηση των βίαιων επιθέσεων, των προσβολών και των απειλών εναντίον πολιτικών έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από μια σειρά περιστατικών.

Παρατείνεται έως την Κυριακή 12 Μαΐου η ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων για την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων συμμετοχής στο Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα», που θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου 2024 στις πλατείες, στα πάρκα, στους κήπους, στους χώρους πολιτισμού της πόλης. Η υποβολή προτάσεων για το φεστιβάλ γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://festival.opanda.gr/.

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος απόψε υποδέχεται την Άστον Βίλα, με στόχο να γίνει η δεύτερη, μετά τον Παναθηναϊκό, ελληνική ομάδα στην ιστορία που θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό τελικό ποδοσφαίρου.
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10μμ και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 2.

 

Στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο και ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πήραν μεγάλη νίκη με σκορ 63-59 επί της Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη, έκαναν το 3-2 στις νίκες και πήραν την πρόκριση για 3η συνεχόμενη χρονιά.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα