back to top
17.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

17.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Και δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγεριδη οδηγείται στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Πρόκειται για έναν 33χρονο το προσωνύμιο «ΟΜΛΕ»,ο οποίος  είναι ανάμεσα στα 5 πρόσωπα που κατηγορούνται ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης. Μετά από αυτή την απόφαση έξι κατηγορούμενοι μέχρι τώρα έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. Ο 33χρονος πριν πάρει το δρόμο για τη φυλακή αρνήθηκε  την κατηγορία που του έχει αποδοθεί ότι είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη.

Νωρίτερα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας μία τηλεκάρτα,  ο ένας εκ των κρατουμένων χούλιγκαν για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 31χρονο με το προσωνύμιο «Κοκός», ο οποίος υπέστη κρίση πανικού άρχισε να αυτοτραματίζεται στα χέρια με την τηλεκάρτα που είχε στην κατοχή του. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκαν άμεσα μέσα από τις κάμερες τι συνέβη και επενέβησαν. Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία» όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

“Καθώς η ανεργία στη χώρα μας πλέον μειώνεται και καθώς οι μισθοί αυξάνονται, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η ευθυγράμμιση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παραβρέθηκε το πρωί στην 30η «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο λιμάνι του Πειραιά, με επίκεντρο τη γαλάζια οικονομία.

Μετά τη Χίο  τα ακριτικά Ψαρά στην Λέσβο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν ξέρει να διοικήσει».

“Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελάκη”, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Έχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρώπη. *Κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει στην Ελλάδα το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας*,  καθώς  τον Μάρτιο ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων ήταν υπερτετραπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέδειξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αγρίνιο.

Συνάντηση στο Λονδίνο πραγματοποίησαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης και της Τουρκίας Χακάν Φιντάν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, 

Οι συνομιλίες εστίασαν επίσης στις διμερείς σχέσεις και σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Διευκρινίσεις σχετικά με την διάρρηξη που έγινε στην Διεύθυνση Εκλογών έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι το κτίριο φυλάσσεται όλο το 24ωρο. Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει  “Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο. Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται ως αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και έξι άνδρες και δύο γυναίκες, που κατηγορούνται ως μέλη της ίδιας οργάνωσης. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 14, 15 και 17 ετών.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη σε περιοχή κοντά στον Μπάλο Κισάμου στα Χανιά μετά την ειδοποίηση που έλαβε από Γερμανίδα 37 ετών η οποία έχασε τον προσανατολισμό της το απόγευμα κατά τη διάρκεια πεζοπορία που πραγματοποιούσε μόνη της. Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, δεν έχει τραυματιστεί και συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού της, αλλά λόγω του δύσβατου η επιχείρηση εξελίσσεται με δυσκολία.

Με το λογότυπο της δράσης για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που δίνει το μήνυμα: «Διαβάζω και Αλλάζω», φωταγωγήθηκε σήμερα το βράδυ το Μέγαρο της Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκεκριμένη δράση η οποία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, ήταν στο πλαίσιο συμμετοχής της Βιβλιοθήκης της Βουλής στον Περίπατο Βιβλίου, που διοργάνωσε σήμερα η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή των Βαίων τα καταστήματα εν όψει του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα.  

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, τελικά αποτελέσματα    

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ, 1-1

Βόλος – Πανσερραϊκός, 1-0

Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα 2-3

και Παναιτωλικός – Ατρόμητος. 1-0

Και ο καιρός…  

Τοπικές νεφώσεις για αύριο στην Αττική και από το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία  έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα