back to top
21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Γ. Σαχίνης “Περιπέτεια στο Αδριάνειο Υδραγωγείο” Το κοινό θα καλλιεργήσει τη σχέση του με το νερό διασκεδάζοντας

Διαβάστε επίσης

Η ομάδα Όχι Παίζουμε/UrbanDig Project παρουσιάζει την “Περιπέτεια στο Αδριάνειο Υδραγωγείο”, μια παιγνιώδη, παραστατική βόλτα για μικρούς και μεγάλους με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα πάνω σε θέματα αστικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης της με το Αδριάνειο Υδραγωγείο και το νερό, η ομάδα  “Όχι Παίζουμε” έχει συνεργαστεί και με την ΕΥΔΑΠ.

Πρόκειται για μια παιγνιώδης, παραστατική βόλτα για γονείς και παιδιά σε ευαίσθητα τοπία της Αττικής εν μέσω της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε στον Αθήνα 984 και στην Μαρία Παύλου ο Γιώργος Σαχίνης, Διευθυντής Στρατηγικής και καινοτομίας της ΕΥΔΑΠ ο οποίος συμμετέχει στην εκδήλωση.

«Λίγοι γνωρίζουν το Αδριάνειο Υδραγωγείο. Εχει αφετηρία τις παρυφές της Πάρνηθας και καταλήγει στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι. Είναι μοναδικό στην Ευρώπη στο είδος και μήκος του και έχει τεράστια πολιτιστική αξία ενώ παράλληλα αποτελεί ένα υδάτινο πόρο κατάλληλο για ύδρευση πρασίνου και βιομηχανική χρήση. 

Στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσουμε το μνημείο, να αναρωτηθούμε πάνω στην κλιματική βιωσιμότητα της πόλης μας, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες όλων των ηλικιών για τη σημασία που έχει η διαχείριση του ύψιστου αυτού αγαθού, αλλά και να διασκεδάσουμε.  Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παίξει, ανακαλύπτοντας εμφανή ίχνη του υδραγωγείου, να σκεφτεί δημιουργικές λύσεις που αφορούν την αστική κλιματική βιωσιμότητα». 

Ημερομηνίες: Κυριακές 28/4, 12/5, 19/5, 26/5, 2/6

Ώρα διεξαγωγής: 11:00-14:00

Σημείο συνάντησης: Πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Ειρήνης

Κόστος: 18 ευρώ | Από 4 άτομα και πάνω: 15 ευρώ το άτομο

https://www.ticketservices.gr/event/peripeteia-sto-adrianeio-ydragogeio/

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα