back to top
19.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

19.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Οπαδική βία: Επτά προφυλακίσεις – Σήμερα ο 2ος κύκλος απολογιών

Διαβάστε επίσης

Στη φυλακή οδηγήθηκαν επτά από τους 31 κατηγορουμένους οι οποίοι απολογήθηκαν χθες το πρωί έως λίγο πριν τα μεσάνυκτα σε διαφορετικούς ανακριτές για εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή κατά περίπτωση στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγεριδη και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες από τους 31 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν το Σάββατο, προφυλακίστηκαν οι επτά ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι οποίοι είναι: Εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στις βαριές αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο δεύτερος κύκλος των απολογιών με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους είναι προγραμματισμένος σήμερα το πρωί.

Προσωρινά κρατούμενος και δεύτερος από την ηγετική ομάδα

Νωρίτερα και δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη οδηγείται στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Πρόκειται για έναν 33χρονο το προσωνύμιο «ΟΜΛΕ», ο οποίος  είναι ανάμεσα στα 5 πρόσωπα που κατηγορούνται ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης. Μετά από αυτή την απόφαση έξι κατηγορούμενοι μέχρι τώρα έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.
Ο 33χρονος πριν πάρει το δρόμο για τη φυλακή αρνήθηκε  την κατηγορία που του έχει αποδοθεί ότι είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη.
Οι βασικοί ισχυρισμοί του κατηγορουμένου είναι πως δεν συμμετείχε καθόλου στα επεισόδια, γεγονός -που κατά τον ίδιο- αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες και το βιντεοληπτικό υλικό που προσκομίζει. «Το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας αποδεικνύει ότι από την έναρξη του αγώνα εγώ ευρίσκομαι στην κερκίδα. Δεν χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο, δεν έχω την οιαδήποτε συζήτηση με τρίτα πρόσωπα, κρατώ ανά χείρας τηλεβόα, απευθύνομαι στην κερκίδα, φωνάζω συνθήματα και προτρέπω να εμψυχώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Αυτή είναι η μόνη μορφή επικοινωνίας μου, και δη με αόριστο αριθμό ατόμων. Όταν αναφέρει η διωκτική αρχή ότι η κερκίδα αδειάζει εγώ δεν μετακινούμαι από την θέση μου και εξακολουθώ να φωνάζω συνθήματα στην κερκίδα» φέρεται να υποστηρίζει στο απολογητικό του υπόμνημα υπερασπιζόμενος εαυτόν.
Αναφερόμενος στην παρουσία του εντός του γηπέδου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, φέρεται να ισχυρίστηκε: «Κινήθηκα μόνον εντός του Κ.Γ«Μελίνα Μερκούρη» και συγκεκριμένα κατέβηκα από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο για να ενημερωθώ για την κατάσταση εκτός γηπέδου και να ρωτήσω τι θα γίνει με εμάς που έχουμε εγκλωβιστεί εντός γηπέδου. Ευρίσκομαι πάντα εντός γηπέδου και φυσικά ουδέποτε «έσπασα πέτρες. Περαιτέρω καταδεικνύεται ότι ουδέποτε εξήλθα του γηπέδου αλλά κινήθηκα μόνον στον αγωνιστικό χώρο και μόνον όταν διεκόπη ο αγώνας».
Ο κατηγορούμενος αναφορικά με την αποθήκευση υλικών της κερκίδας φέρεται να είπε:
«Απογευματινές ώρες της 07.12.2023 πράγματι μετέβην με το όχημα που είχα ενοικιάσει σε προηγούμενο χρόνο και μόνο για τις ανάγκες μετακίνησης εμού και τις οικογένειας μου, εγγύς του αποθηκευτικού χώρου στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αφού πήρα τα «πανιά – λάβαρα» τα τοποθέτησα στο αυτοκίνητό μου. Δεν έδωσα καμία «οδηγία» για πρόκληση επεισοδίων».
Μίνα Μουστάκα 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα