back to top
34.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

34.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Αυγούστου, 2024

Α. Αυλωνίτης: Συνταγή για εκλογική συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η αμφισβήτηση της ηγεσίας του

Διαβάστε επίσης

Συνταγή για εκλογική συρρίκνωση χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, την αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη, μέσω της πρωτοβουλίας των 87 βουλευτών και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης  να στείλουν κοινή επιστολή προς τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ έκανε λόγο για προσωπικές ατζέντες.

«Αν αυτοί οι 87, οι 53, οι 62, οι 32 πλην 5 και ούτως καθεξής, λειτουργούσαν στη βάση της ιδεολογικής αντιπαράθεσης, θα το έβρισκα γόνιμο. Όμως, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο….Δεν επιδιώκουν να βελτιώσουν την κομματική εικόνα. Έχουν στόχο απλώς να διαιωνίσουν την εσωστρέφεια. Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ υπέρ αυτής της άποψης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα αριστερό, προοδευτικό κόμμα και αν δεν βαδίζει στις ράγες της συλλογικότητας, θα βγει χαμένος από χέρι. Πολλές δε από τις προαναφερθείσες ενέργειες τις θεωρώ ανόητες»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυλωνίτης, μιλώντας  στον Αθήνα 984 και στον Απόστολο Χονδρόπουλο για τα εσωκομματικά και τη δημόσια εικόνα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

*ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Αδικούνται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Παράγεται σπουδαία δουλειά στη Βουλή σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά χάνεται μέσα στην εσωστρέφεια. Είχα την προσδοκία ότι η σύνοδος της ΚΕ και το επερχόμενο Συνέδριο θα απορροφούσαν τους κραδασμούς. Βλέπω όμως, ότι υπάρχουν σύντροφοι που ουσιαστικά πειθαρχούν σε μια προσωπική ατζέντα, ό,τι χειρότερο κατά την άποψή μου, ως διαπρύσιου υπερασπιστή της συλλογικότητας .. Θα το έβρισκα γόνιμο αν αυτοί οι 87, οι 53, οι 62, οι 32 πλην 5 και ούτως καθεξής, λειτουργούσαν στη βάση της ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Όμως, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Λειτουργούν στη βάση κάποιων ταυτίσεων, που εμπεριέχουν κάτι όχι αμιγώς πολιτικό και δεν επιδιώκουν να βελτιώσουν την κομματική εικόνα. Έχουν στόχο απλώς να διαιωνίσουν την εσωστρέφεια. Προσωπικά δεν ήμουν ποτέ υπέρ αυτής της άποψης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα αριστερό, προοδευτικό κόμμα και αν δεν βαδίζει στις ράγες της συλλογικότητας, θα βγει χαμένος από χέρι. Πολλές δε από τις προαναφερθείσες ενέργειες τις θεωρώ ανόητες. Και εξηγούμαι. Το να ανακοινώνεις ότι δεν συζητούν τα όργανα όταν έχει προηγηθεί – πριν από λίγο μάλιστα- ανακοίνωση ότι θα συνεδριάσουν η ΚΕ και η Πολιτική Γραμματεία, είναι ανοησία. Άντε ψάξτο… Αν δεν το κάνεις  μου φαίνεται ανόητο. Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο δεν μπορούμε να καθίσουμε να κουβεντιάσουμε.. Αν αμφισβητείς την πολιτική σου ηγεσία δεν έχεις τίποτε άλλο παρά να περιμένεις να θέσεις το ζήτημα στο επερχόμενο Συνέδριο, τον Οκτώβριο. Έως τότε και μέχρι να αλλάξει η ηγεσία- αν βέβαια  γίνει κάτι τέτοιο- οφείλεις να στηρίζεις την κομματική ηγεσία. Διαφορετικά, δουλειά δεν γίνεται. Αυτή είναι η συνταγή για εκλογική συρρίκνωση».

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΟΛΑΚΗ – ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ

«Γνωρίζοντας πολύ καλά τον Παύλο Πολάκη και την Αθηνά Λινού, θα ήταν αστείο να μπω σε αυτή τη διαμάχη. Αυτά τα συζητάμε, δεν τα βγάζουμε στη φόρα  ούτε βγαίνουμε στο καμπαναριό»

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟ

«Ξένος τόπος για τους Κερκυραίους πλέον το νησί. Οι δημόσιες δομές δεν αντέχουν τις μαζικές αφίξεις τουριστών. Με δρόμους εντελώς ακατάλληλους και όλα τα τουριστικά μέρη να έχουν γίνει μη προσβάσιμα, απλησίαστα. Κυρίως η πόλη. Μεταφέροντας προσωπική εμπειρία θέλω να πω ότι όσοι μένουν μόλις λίγα χιλιόμετρα- τρία συγκεκριμένα όπως εγώ – έξω από το κέντρο, χρειάζονται 45 λεπτά της ώρας και ανάλογη ταλαιπωρία, προκειμένου να φτάσουν στο σημείο που θέλουν».

*ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ

«Επιτομή της ανεπάρκειας του ελληνικού κράτους στον τομέα της ύδρευσης είναι η Κέρκυρα. Τριανταπέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης και των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων για την κατασκευή φραγμάτων, δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Η κατάσταση είναι απελπιστική...Πέρασαν υπουργοί, ανακοίνωσαν τη δημοπράτηση του έργου, αλλά σημασία έχει ότι έχουμε πρόβλημα λειψυδρίας. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με γεωτρήσεις, πηγαίνοντας συνεχώς πιο βαθιά στο έδαφος με την ελπίδα να φτάσουμε στον υδροφόρο ορίζοντα. Υπάρχουν πολλές ακυρώσεις, καταβάλλεται αγωνιώδης προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά είναι αντικειμενικά αδύνατο να είμαστε επαρκείς στο κομμάτι της ύδρευσης. Τόσο για τον τουρισμό όσο και για τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Τις νυχτερινές ώρες είναι αδύνατο να βρεις νερό ούτε για να πλυθείς…Σε λίγο θα μπει δελτίο, δυστυχώς το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα