back to top
18.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις των κομμάτων για τις εθνικές εκλογές – Αναβρασμός στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Διαβάστε επίσης

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στα κομματικά επιτελεία ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, μετά και την ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ και στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας,  είχε σήμερα Δευτέρα ευρεία σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κα.

Την ίδια ώρα, περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Νωρίτερα σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές του κόμματος. Στόχος της Πειραιώς, είναι η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας στις βουλευτικές εκλογές. Ζήτησε από τους νοεκλεγέντες ευρωβουλευτές να ενισχύσουν με την παρουσία τους την επιρροή του ΕΛΚ.

ΚΙΝΑΛΛ: Κρίσιμη συνεδρίαση Κ.Ο. και Πολιτικού Συμβουλίου την Τρίτη

Στη διαχείριση των ισχυρών κραδασμών που προκάλεσαν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛΛ, η τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας και η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, στρέφει πλέον το βλέμμα της η ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη. Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί νέο γύρο εσωστρέφειας.  «Καλό θα ήταν να πηγαίναμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί. Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να αποχωρήσει. Αυτό είναι ένα κενό που πρέπει να καλύψουμε», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Γιώργος Καμίνης.

Αύριο Τρίτη, στις 4 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Caravel η κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων που πυροδότησε η επιλογή του Γιώργου Καμίνη στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο η Χαρ. Τρικούπη είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι μετατίθεται για αύριο. Το Σάββατο θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή.

ΑΝΕΛ: Στο Εθνικό Συμβούλιο η τελική απόφαση

Στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την ερχόμενη Κυριακή, 9 Ιουνίου, η τελική απόφαση για τη στάση του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, όπως αποφασίστηκε στην σημερινή, συνεδρίαση των βουλευτών και της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος

Νewsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα