back to top
31.2 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024

Ζόραν Γκάετς στον Αθήνα 984: Απαράδεκτη η διαιτησία στον ημιτελικό του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ με τις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Έξαλλοι είναι οι Σέρβοι μετά την ήττα τους από τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ Ανδρών στο Παρίσι. Εκνευρισμένος και ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έκανε λόγο για ασέβεια της διαιτησίας, σε ανάρτησή του στα social media. Σημείωσε μάλιστα με νόημα στο υστερόγραφο «Την επόμενη φορά, πείτε μας παρακαλώ εκ των προτέρων, ποιον δεν επιτρέπεται να κερδίσουμε».

Η Σερβία παρόλα που όρθωσε ανάστημα απέναντι στην USA team,  είδε τους Αμερικανούς  να κερδίζουν μια δύσκολη νίκη με σκορ 95-91, που τους έστειλε στον τελικό του τουρνουά, όπου θα διεκδικήσουν την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην οικοδέσποινα Γαλλία.

Η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς πάντως, αν και έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση κερδίζοντας τις εντυπώσεις, άφησε αιχμές κατά της διαιτησίας μέσω των Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Σλέτισλαβ Πέσιτς, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα με τις ΗΠΑ.

Για απαράδεκτη διαιτησία, έκανε λόγο μιλώντας στον Αθήνα 984 και ο υπουργός Σπορ της Σερβίας, Ζόραν Γκάετς, καλεσμένος του Στέφανου Λεμονίδη και του Απόστολου Βαξεβανέλλη.

Φιλέλληνας και μόνιμος παραθεριστής στη Χαλικιδική, υπήρξε προπονητής βόλεϊ στον Άρη, στον Ολυμπιακό, στην Ορεστειάδα και στην ΑΕΚ, ενώ έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο βόλεϊ ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ, το 2000, ο κ Γκάετς δήλωσε στον σταθμό της πόλης πως  ο πρόεδρος της χώρας του είχε απόλυτο δίκιο στην παρατήρησή του, επειδή αγαπά τον αθλητισμό και γνωρίζει πολύ καλά το μπάσκετ ως παλιός παίκτης.   

«Στους Γιόκιτς και Μπογκτάνοβιτς δόθηκαν μόνον 6 ελεύθερες βολές παρόλο που έπαιξαν 30  λεπτά στο γήπεδο, με 80% ποσοστό κατοχής της μπάλας. Δεν είναι δυνατόν να μην είχαν να εκτελέσουν φάουλ… αλλά η διαιτησία είναι διαιτησία…  τι να κάνουμε.  Είμαστε πάντως περήφανοι επειδή η ομάδα αγωνίστηκε εξαιρετικά.  Είδαμε όλοι τον φόβο και την αγωνία ζωγραφισμένη στα μάτια των Αμερικανών, αλλά τι να κάνουμε… κέρδισαν δίκαια και δίνουμε συγχαρητήρια».

Αθλητισμός χωρίς παράπονα δεν γίνεται, αλλά όταν διακυβεύεται Ολυμπιακό μετάλλιο τα πράγματα αγριεύουν και η αδικία “πονάει” περισσότερο. Κάποιοι λένε δε ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

«Όντως, η κατάσταση είναι κάπως έτσι. Το ξέρουν όσοι έχουν πείρα Στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν συμφέρον να θέλουν να έχουν έναν μεγάλο τελικό μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών.  Η μικρή Σερβία φαίνεται πως δεν χωρούσε ανάμεσα σε αυτές τις μεγάλες ομάδες» σχολίασε ο  υπουργός Σπορ της χώρας, Ζόραν Γκάετς.

Μιας χώρας με αγωνιστικό dna, η οποία δεν κοιτά ποιον έχει αντίπαλο, αλλά παλεύει σε όλα τα παιχνίδια, σε όλα τα σπορ. Στο πόλο που ήρθε αντιμέτωπη με την Ελλάδα και βέβαια στο τένις με κυρίαρχο τον μυθικό Νόλε. Τον ανεπανάληπτο Νόβακ Τζόκοβιτς που κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα χρυσό μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι κόντρα στον Αλκαράθ.

«Ακριβώς …Τα δικά μας παιδιά στο μπάσκετ, ιδίως ο Πέσιτς, λένε “πάμε να κερδίσουμε”. Έχουν νοοτροπία νικητή, δεν πηγαίνουν εξ αρχής να χάσουν..  Αυτοί είμαστε, αυτό κάναμε. Παίξαμε άμυνα και επίθεση, πιέσαμε πολύ την αμερικάνικη drteam team» ανέφερε ο κ.Ζάετς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα