back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ξεπέρασαν τις 2.000 οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 2.000 επιχειρήσεις υπέβαλλαν μέχρι σήμερα οριστική αίτηση στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ προκειμένου να υπαχθούν στο πρόγραμμα κρατικής χρηματοδότησης της “επιστρεπτέας προκαταβολής” ύψους 1 δισ. ευρώ που προβλέπει για τον μήνα Απρίλιο την παροχή ευνοϊκών δανείων σε πληττόμενες και μη επιχειρήσεις, ενώ στην ίδια εφαρμογή μπήκαν,αναζητώντας πληροφορίες , άλλες 5.500 επιχειρήσεις.

Στις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου μια επιχείρηση να υπαχθεί στο παραπάνω πρόγραμμα παροχής κρατικής ρευστότητας είναι να είναι ιδιωτική οποιασδήποτε νομικής μορφής ,να απασχολεί από 1-500 εργαζόμενους και να είναι ενήμερη φορολογικά και τραπεζικά μέχρι στα τέλη του περασμένου έτους.

Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν από τις επιχειρήσεις μέχρι στις 10 Απριλίου (ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο παράτασης) θα αξιολογηθούν μέσω ειδικού αλγόριθμου με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (όπως ο τζίρος της επιχείρησης το τρέχον χρονικό διάστημα κλπ).Τα χορηγούμενα δάνεια θα είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 5 έτη (με περίοδο χάριτος ενός έτους), τα ποσά δεν θα ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ, ενώ τα χρήματα θα πιστωθούν στους επαγγελματικούς λογαριασμούς των των επιχειρήσεων που θα κριθούν επιλέξιμες μέχρι στα τέλη του μήνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα