back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι πρώτοι υποψήφιοι της ΝΔ στις Περιφέρειες

Διαβάστε επίσης

Τους εν ενεργεία περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί με τη σημαία της θα στηρίξει η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Άρτα και Πρέβεζα.

Πρόκειται για τους Απόστολο Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο,  Κώστα Αγοραστό στην Θεσσαλία, Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο, Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο, καθώς και τον Χρήστο Μέτιο στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ κοντά και η οριστικοποίηση της υποψηφιότητας των Φάνη Σπανού στην Στερεά Ελλάδα, Παναγιώτη Νίκα στην Πελοπόννησο και της πρώην ευρωβουλευτή Ρόδης Κράτσα στα Ιόνια.
Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε εκ νέου και σημαντική ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος σημειώνοντας ότι αναζητείται η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ έμπειρων και νέων στελεχών.

Μήνυμα στους επίδοξους υποψήφιους βουλευτές

Παράλληλα όμως έστειλε μήνυμα προς επίδοξους υποψηφίους βουλευτές λέγοντας ότι «όλοι αξιολογούνται για την πολιτική τους δράση από τώρα μέχρι τις εκλογές διότι υπάρχουν κανόνες, διαδικασίες και συμπεριφορές οι οποίες πρέπει να τηρούνται».

Διευκρίνισε ότι πέραν των εν ενεργεία βουλευτών που είναι αυτοδικαίως υποψήφιοι, όλοι οι υπόλοιποι κρίνονται και
ζήτησε ο «ανταγωνισμός» για τα ψηφοδέλτια να «είναι κόσμιος και χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση».
Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα στερήσω από κανέναν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να λέει «θέλω να είμαι υποψήφιος. Αλλά, όταν κάποιος λέει ότι «είμαι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και έχω εξασφαλίσει το “οκ” του κόμματος», αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη ΝΔ και μάλλον προσμετράται στα αρνητικά και όχι στα θετικά».

Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε κατά την περιοδεία του ότι οι εθνικές εκλογές «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνουν αργότερα από την 26η Μαΐου που είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των περιφερειακών, αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών».

Απόστολος Χονδρόπουλος

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα