back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εγκλωβισμένοι για ώρες επιβάτες τρένου σε Λιανοκλάδι και Οινόη

Διαβάστε επίσης

Για πολλές ώρες εξελισσόταν η περιπέτεια που έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 57 που κινούνταν με κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα.

Λόγω της κατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και του ατυχήματος που είχε σημειωθεί, λίγο πριν τη Λιβαδειά, ακινητοποιήθηκε το τρένο στο Λιανοκλάδι και η μηχανή του αποκολλήθηκε για να μεταφέρει το τρένο που είχε συγκρουστεί στη Λιβαδειά.

Όταν τις πρώτες πρωινές ώρες η μηχανή έφτασε και πάλι στο Λιανοκλάδι, εκτιμήθηκε πως το Intercity δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του προς Αθήνα και τότε ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για τη μεταφορά των 100 περίπου επιβατών με λεωφορεία στον προορισμό τους, με 12 από αυτούς να αντιδρούν σε αυτή τη λύση και να ζητούν τη μετακίνησή τους, όπως είχε προγραμματιστεί.

Στις 4 τα ξημερώματα τα λεωφορεία αναχώρησαν και αφίχθησαν στην Αθήνα στις 9 το πρωί, ενώ οι επιβάτες που έμειναν πίσω παραμένουν στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου περιμένοντας την αποκατάσταση της συγκοινωνίας, έτσι ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Τέλος πήρε και η περιπέτεια, όταν τρένο ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Οινόη για πολλές ώρες. Χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις από εκχιονιστικά μηχανήματα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να μπορέσουν να φτάσουν τα λεωφορεία για να παραλάβουν τους επιβάτες, καθώς το χιόνι στην περιοχή ξεπερνούσε τους 30 πόντους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, ο υπουργός, Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (του Ομίλου Ferrovie dello Stato Italiane Group-FSI) και ζήτησε η εταιρεία να καταβάλει από 1.000 ευρώ αποζημίωση στους επιβάτες χτεσινών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα, για τη μεγάλη ταλαιπωρία τους.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. συμφώνησε να καταβάλει από 1.000 ευρώ στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 885 Καλαμπάκα-Αθήνα, I/C 54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), I/C 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), I/C 56 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και I/C 57 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα).

Με ανακοίνωση της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διευκρινίζει ότι με την συνδρομή περιπολικού, οι συνοδοί των αμαξοστοιχιών φρόντισαν να αγοράσουν προμήθειες για τους εγκλωβισμένους.

Συγκεκριμένα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει:

«Χθες το απόγευμα, η σιδηροδρομική σύνδεση από και προς Θεσσαλονίκη διεκόπη, λόγω της ακινητοποίησης της αμαξοστοιχίας 54 και πτώσης δένδρου, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια 55 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) και 56 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) που ήταν ήδη σε πορεία, να αναμένουν στο σταθμό της Οινόης.

Οι αμαξοστοιχίες ήταν σταθμευμένες με ασφάλεια εντός του σταθμού και είχαν θέρμανση καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής. Με την συνδρομή περιπολικού, οι συνοδοί των αμαξοστοιχιών φρόντισαν να αγοράσουν προμήθειες από γειτονικά μαγαζιά.

Σήμερα το πρωί, ξεκίνησε η εκκένωση των επιβατών με λεωφορεία μισθωμένα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10:00, με το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών να αποβιβάζονται στο ΣΣ Λαρίσης, καθώς ορισμένοι επιβαίνοντες επέλεξαν να μετακινηθούν με ίδια μέσα προς Θεσσαλονίκη.

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 400 άτομα με 70 να φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο των Αθηνών.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα επανέλθουν τα δρομολόγια στον άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα