back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το ναυτιλιακό ενδιαφέρον στρέφεται στα Ποσειδώνεια

Διαβάστε επίσης

Μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της διεθνούς βιομηχανίας κρουαζιέρας διοργανώνεται για μία ακόμη χρονιά στη χώρα μας και συγκεντρώνει τα βλέμματα της διεθνούς ναυτιλίας.

Το «5ο Posidonia Sea Tourism Forum»ανοίγει τις πύλες του στις 28 και 29 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο «Domotel Kastri» στην Κηφισιά, για να υποδεχτεί πάνω από 1.000 ηγετικά στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας και γιώτινγκ και να αναδείξει τις νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας με την ποικιλομορφίαπροορισμών, την αυξημένη ζήτηση και των πολλαπλών επιλογών που παρουσιάζουν σε έναν από τους πιο ελκυστικούς και προσοδοφόρους προορισμούς κρουαζιέρας.

Η εκδήλωση προσφέρει πολλές ευκαιρίες δικτύωσης και σύναψης συνεργασιών για έργα ανάπτυξης υποδομών, ενώ πολλά από τα στελέχη θα συμμετέχουν στη Συμβουλευτική Επιτροπή ΕυρωπαϊκώνΛιμένων και Προορισμών της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών κρουαζιέρας (CLIA), που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά.

«Η Ελλάδα παραμένει μία πολύ σημαντική περιοχή για τη διεθνή βιομηχανία κρουαζιέρας» δήλωσε η Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Λιμένων της MSC Cruises και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Λιμένων και Προορισμών της CLIA, Elisabetta De Nardo.

«Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της γεωπολιτικής αστάθειας σε άλλες περιοχές της Μεσογείου, η Ελλάδα κατέχει ακόμη πιο εξέχουσα θέση στα δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Posidonia Sea Tourism Forum είναι η κορυφαία διοργάνωση κρουαζιέρας σε αυτή την υπέροχη και στρατηγικής σημασίας περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ανυπομονώ να συζητήσω με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας».

Μία από τις ευκαιρίες είναι η αναμενόμενη αλλαγή νομοθεσίας για τη διαδικασίαιδιωτικοποίησης των ελληνικών λιμανιών, ανοίγοντας το δρόμο σε διαχειριστές λιμανιών κρουαζιέρας να επενδύσουν σε παραχωρήσεις επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα αυξήσει και το homeporting.

Ανάμεσα στα λιμάνια που αναμένεται ναιδιωτικοποιηθούν είναι Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, ενώ στη λίστα βρίσκονται και λιμάνια, όπως Κέρκυρας και Ηρακλείου, που είναι κορυφαίοι προορισμοί κρουαζιέρας και συμμετέχουν στο «Posidonia Sea Tourism Forum 2019».

Ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για την κρουαζιέρα στη χώρα μας με κυριότερη την παρουσία τηςMSC Cruises που έχει προγραμματίσει περίπου 400 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια το 2019.

Παράλληλα φέτος μικρά κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας μέχρι 500 επιβάτες θα πλέουν στα ελληνικά νερά, τάση πολύ σημαντική για τα μικρότερα ελληνικά λιμάνιαστα νησιά ή την ηπειρωτική χώρα, που δεν διαθέτουν υποδομή και τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για μεγαλύτερα πλοία, με αποτέλεσμα ναυπάρχουν περισσότεροι προορισμοί για δρομολόγια κρουαζιέρας.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα