back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νίκη Κεραμέως στον Αθήνα 9,84: “Δεν έχω καμία ενημέρωση για ψήφο κατά συνείδηση στην άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. Η γραμμή αποφασίζεται από τα κεντρικά όργανα “

Διαβάστε επίσης

“Δεν έχω καμία ενημέρωση για ψήφο κατά συνείδηση στην άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. Η γραμμή αποφασίζεται από τα κεντρικά όργανα “. Αυτό τόνισε η βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τη “Στάση των 2” ,αναφερόμενη στις πληροφορίες που θέλουν την ηγεσία της ΝΔ να επιλέγει τη συγκεκριμένη στάση στην επικείμενη ψηφοφορία.

Η κυρία Κεραμέως χαρακτήρισε αδιανόητο ότι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον Ανδρέα Λοβέρδο, όταν οι υποθέσεις -όπως είπε -τεσσάρων από τους δέκα, που κατηγορούνταν λυσσαλέα από την Κυβέρνηση, οδηγούνται στο αρχείο και ακούμε για έναν μόνο να γίνεται συζήτηση, για το αν υπάρχουν εις βάρος του στοιχεία. “ Δεν άκουσα μια συγγνώμη γι αυτούς τους ανθρώπους από την Κυβέρνηση, που οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο, δεν άκουσα μια συγγνώμη για τον πρώην Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, που είχε απολογηθεί κλαίγοντας στη Βουλή”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για τις σκληρές τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ κατά δικαστικών η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε “ότι προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ότι έχουμε πορίσματα σε δόσεις για τη ΝΟVARTΙΣ, και λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του -εν δυνάμει- σκανδάλου Πετσίτη, βγαίνει ένα καινούργιο πόρισμα για την υπόθεση NOVARTIS”. “Το χρονοδιάγραμμα προκαλεί ερωτηματικά” συμπλήρωσε.

ΓΙΑ ΠΟΝΗΜΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, επέκρινε την ηγεσία του Υπουργείου, τονίζοντας ότι “καταργεί όλα τα ΤΕΙ, τα οποία απορροφώνται από Πανεπιστήμια της χώρας, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση ,χωρίς καμία μελέτη βιωσιμότητας, χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων, αλλά με μοναδικό κριτήριο την ψηφοθηρία. Είναι σαφέστατο και για αυτό γίνεται αυτή η άναρχη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας” ανέφερε η κυρία Κεραμέως. Επεσήμανε ότι “η ΝΔ θα πράξει ανάλογα με τι θα παραλάβει “.Σε τι βαθμό -όπως είπε – η κατάσταση θα είναι αναστρέψιμη ή όχι.
“Υπάρχει το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής, το οποίο σχηματίστηκε από τη συνένωση δύο ΤΕΙ. Σε αυτό ήμασταν σύμφωνοι. Γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν και για αυτό υπερψηφίσαμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Στις άλλες περιπτώσεις έχουμε κατάργηση ΤΕΙ και απορρόφηση τους από τα λεγόμενα Πανεπιστήμια ,με την κλασική έννοια του όρου ,με ότι αυτό συνεπάγεται: πχ κατάργηση εργαστηρίων, μεγαλύτερη έμφαση στις θεωρητικές σπουδές ,κάτι που είναι τελείως λάθος” σημείωσε η κυρία Κεραμέως.
“Αντί να κοιτάξουμε πως θα φτιάξουμε πιο πολλές ναυτιλιακές και τουριστικές σχολές ,που είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας ,αυτή η κυβέρνηση σχεδιάζει τέταρτη σχολή Νομικής,ενώ έχουμε χιλιάδες ανέργους δικηγόρους. Δεν μπορεί η ΕΕ να λέει ότι μέχρι το 2020 θα ανοίξουν 750 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής ,σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και εμείς να έχουμε μόλις 4% των φοιτητών μας”.
Η Νίκη Κεραμέως πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα ξεκινήσει τις αλλαγές στην παιδεία από τις ηλικίες 0 έως 6, που είναι τα πιο κρίσιμα χρόνια, και μετά από 2 χρόνια διακυβέρνησης της, θα γίνουν οι αλλαγές στα Πανεπιστήμια. “ Πρώτα θα ξεκινήσουμε από τα θεμέλια και όχι από τα κεραμίδια” είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

“Η ΝΔ είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για τις εκλογές. Περιοδεύουμε σε όλη την Ελλάδα ,όλα τα στελέχη μας ,όλοι οι βουλευτές μας και ο ίδιος ο Πρόεδρός μας ,προκειμένου να περάσουμε ξεκάθαρα το μήνυμα του κυβερνητικού μας προγράμματος. Τι θα κάνει η ΝΔ σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης” . Η βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε τέλος ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να προσπαθήσει να παραμείνει στην εξουσία, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. “Πρέπει να κουραστούμε για να αποκτήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει” κατέληξε η κυρία Κεραμέως.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα