back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

O Κώστας Παρίσσης καλεσμένος στα «Τραγούδια μου» στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Ο τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής και παραγωγός Κώστας Παρίσσης, αναλαμβάνει ρόλο ραδιοφωνικού παραγωγού αυτό το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα, στον κύκλο εκπομπών «Τα Τραγούδια μου». Η επιμέλεια της εκπομπής είναι της Αριστέας Γιάννου.

Μερικές χρήσιμες λεπτομέρειες από το βιογραφικό του:

Ο Κώστας Παρίσσης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκινά να ασχολείται με τη μουσική παίζοντας κιθάρα από ηλικία 12 ετών. Γυρνώντας από την Ιταλία, όπου είχε πάει για σπουδές, ανοίγει το στούντιο ηχογραφήσεων Praxis που μέχρι και σήμερα έχει φιλοξενήσει πληθώρα καλλιτεχνών.

Στα 1996 συναντιέται με τα Υπόγεια Ρεύματα κι από τότε ξεκινά η κοινή τους πορεία που κράτησε μέχρι το 2013. Το 2002 εκδίδεται η πρώτη του προσωπική δουλειά από τη LYRA, με τίτλο ο τρυγητής και άλλες ιστορίες.

Σ’ αυτόν τον δίσκο συμμετέχουν ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Νίκος Κυπουργός και ο Μπάμπης Στόκας. Παράλληλα δίνει τραγούδια σε πολλούς καλλιτέχνες ανάμεσα στους οποίους η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Μπάμπης Στόκας και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το 2013 συνεργάζεται με τον Θάνο Ανεστόπουλο από τα Διάφανα Κρίνα και για τα δυο επόμενα χρόνια κάνουν μαζί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 2016 ξαναβρίσκονται επί σκηνής με τον φίλο του Μπάμπη Στόκα και παίζουν μουσική σε διάφορα στέκια της Ελλάδας.

Ως ερμηνευτής έχει συμμετάσχει σε δίσκους με τον Μίλτο Πασχαλίδη, το Χρήστο Θηβαίο, το Μάνο Ξυδούς και άλλους. Έχει υπογράψει τους δίσκους πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών ως παραγωγός και ενορχηστρτής.

Αυτό τον καιρό εκδίδει μια νέα σειρά τραγουδιών αποτελούν τον νέο του δίσκο.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα