back to top
18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έρευνα για τα αίτια του black out διεξάγει ο ΑΔΜΗΕ

Διαβάστε επίσης

Τα ακριβή αίτια της εκτεταμένης διακοπής ρεύματος το μεσημέρι στην Αττική θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας. Χαρακτηρίζει επίσης ως εξαιρετικά σπάνιο συμβάν την έκρηξη σε διακόπτη δικτύου διανομής.

Για άμεση και αποτελεσματική αντίδραση του ανθρωπίνου δυναμικού του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Αττική έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Χωρίς ηλεκτροδότηση από τις 14.10

Χωρίς ηλεκτροδότηση βρέθηκαν από τις 14.10 αρκετές περιοχές της Αττικής. Στις 16.20 αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σταδιακά ηλεκτροδοτήθηκαν και οι υπόλοιπες περιοχές.

Με ανακοίνωσή του,  ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε ότι στις 16.20 ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς.

Τουλάχιστον 130 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Σταδιακά από τις 16:30 άρχισαν να αποκαθίστανται και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην κυκλοφορία των μέσων Σταθερής Τροχιάς: Μετρό και Τραμ.

Χάος παρατηρήθηκε στις μετακινήσεις, καθώς δεν λειτουργούσαν για μισή ώρα, το Μετρό (γραμμή 2 και 3), το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (γραμμή 1).

Κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν σε όλες τις περιοχές που είχανν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς δεν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είχαν μείνει, επίσης, πολλά ξενοδοχεία, χώροι εστίασης και δημόσιες υπηρεσίες, που δεν διαθέτουν γενήτριες.

Εκρήξεις στον σταθμό της Παλλήνης

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το black out οφείλεται σε εκρήξεις που σημειώθηκαν στον σταθμό υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ενώ απέδωσε το black out σε τεχνικό πρόβλημα, λόγω έκρηξης σε μετασχηματιστή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σταδιακά επανέρχεται η ηλεκτροδότηση, ενώ στο σύνολο των περιοχών αναμένεται να επανέλθει σύντομα.

Εν τω μεταξύ, «σιγή ιχθύος» τηρούσαν έως και νωρίς το απόγευμα οι διοικήσεις της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Όποιες πληροφορίες συλλέγονταν, προέρχονταν από συνδικαλιστές και καταναλωτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να επανέλθει αργά το απόγευμα.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Με καθυστέρηση εκδόθηκε ανακοίνωση από τον ΑΔΜΗΕ, στην οποία αναφέρεται ότι, ξεκίνησαν οι ενέργειες για την αποκατάσταση η οποία αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής. Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις».

ΥΠΕΝ: Εντός των επόμενων ωρών η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου ρεύματος

Mετά τις 15:30 εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ενημερώνει πως οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν άμεσα με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί.

«Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου», σημειώνει το ΥΠΕΝ, αναφέροντας πως σήμερα στις 14:12, λόγω βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

Χριστιάννα Κούσιου – Ισίδωρος Ρούσσος – Νεκτάριος Ανδριόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα