back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Στον ανακριτή σήμερα ο Μελανσόν

Διαβάστε επίσης

Ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λικ Μελανσόν αναμένεται σήμερα το πρωί να περάσει το κατώφλι του ανακριτή στη Ναντέρ καθώς εκκρεμούν εις βάρος του δύο προανακριτικές έρευνες.

Οι δύο αυτές προανακριτικές έρευνες αφορούν εικονικές θέσεις απασχόλησης και αμοιβές συνεργατών ευρωβουλευτών του κόμματος αλλά και τα οικονομικά στοιχεία της προεκλογικής εκστρατείας του ίδιου του Μελανσόν το 2017, έρευνα που πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις εκλογικές δαπάνες και την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Αρνείται τις κατηγορίες

“Κανείς από τους συνεργάτες μου δεν άσκησε πολιτική ούτε εντός ούτε εκτός του αριστερού κόμματος, ούτε στην Ανυπότακτη Γαλλία”, σχολίασε ο Μελανσόν όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις εικονικές θέσεις στην ευρωβουλή μετά από καταγγελία ενός ευρωβουλευτή του Εθνικού Μετώπου που επίσης αντιμετωπίζει την ίδια κατηγορία και ήθελε να αποδείξει ότι την ίδια πρακτική ακολουθούν και άλλα κόμματα. Αναφερόμενος στα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία της προεκλογικής του καμπάνιας, ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας επέμεινε για μία ακόμα φορά ότι όλα έχουν ελεγχθεί και είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής.

Αστυνομικός έλεγχος στο σπίτι του Μελανσόν

Οι υποθέσεις αυτές ήταν που οδήγησαν και την αστυνομία, μετά από εντολή του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς και των Παραβάσεων, να διεξάγει την Τρίτη το πρωί έρευνα και στα γραφεία του κόμματος αλλά και στο σπίτι του επικεφαλής του. Ο τελευταίος αντέδρασε έντονα κατά τη διάρκεια των ερευνών, κινηματογράφησε τις σκηνές με το κινητό του τηλέφωνο ενώ κατήγγειλε παρεμβάσεις ως “πράξη πολιτικής κακοποίησης”, μιλώντας λίγο αργότερα στη Βουλή. Το γραφείο τύπου της Ανυπότακτης Γαλλίας με ανακοίνωσή του έκανε λόγο από την πλευρά του, για “πολιτική, αστυνομική και δικαστική επίθεση κατά του Ζαν-Λικ Μελανσόν και του κόμματος”.

Νέα έρευνα από την εισαγγελία

Μετά τα γεγονότα, η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε νέα έρευνα εις βάρος του Μελανσόν, αυτήν την φορά για εκφοβισμό δικαστικού λειτουργού στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Σήμερα όμως το πρωί, ο ηγέτης του αριστερού κόμματος θα βρεθεί στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας της πόλης Ναντέρ, στα πλαίσια των δύο πρώτων προκαταρτικών ερευνών που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες. Απαντώντας στις κατηγορίες για τις προεκλογικές δαπάνες, το κόμμα έβγαλε νέα ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι η αρμόδια Εθνική Επιτροπή επικύρωσε στις 13 Φεβρουαρίου 2018 τους λογαριασμούς χωρίς να έχει βρει παρατυπίες. “Αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Εμανουέλ Μακρόν για τον οποίο οι παρατυπίες επισημάνθηκαν”, επισήμανε το γραφείο τύπου των Ανυπότακτων μία μέρα μετά τον ανασχηματισμό και το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου που προσπάθησε να βάλει τέλος σε μία μεγάλη περίοδο κυβερνητικής κρίσης, πτώσης των ποσοστών και εσωστρέφειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα