back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Nίκη Τζαβέλα στον Αθήνα 9.84: “Nα επανασχεδιαστεί η κοινωνική πολιτική στην ΕΕ. Eχει αλλάξει η  σύνθεση των πολιτών μετά την κρίση που έπληξε τη μεσαία τάξη και τους νέους” 

Διαβάστε επίσης

“Θα πρέπει να επανασχεδιαστεί η κοινωνική πολιτική στην ΕΕ , γιατί έχει αλλάξει η  σύνθεση των πολιτών  μετά την οικονομική κρίση, που έπληξε τη μεσαία τάξη και τους νέους. Να προχωρήσουμε τώρα στο πρώτο μοντέλο κοινωνικής πολιτικής, μετά την κρίση”  δήλωσε η πρώην βουλευτής και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Νίκη Τζαβέλα στον Αθήνα 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη .

           *ΓΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΙΚΟ  ΡΕΥΜΑ

“Οι ευρωσκεπτικιστές θα μπλοκάρουν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβισμού και θα προωθήσουν οικονομικά ζητήματα. Θα πρέπει να επανασχεδιαστεί η κοινωνική πολιτική, γιατί έχει αλλάξει η κοινωνική σύνθεση των πολιτών της ΕΕ μετά την οικονομική κρίση, που έπληξε τη μεσαία τάξη και τους νέους. Να προχωρήσουμε τώρα στο πρώτο μοντέλο κοινωνικής πολιτικής, μετά την κρίση” είπε η κυρία Τζαβέλα.
Για την Ευρώπη επισήμανε ότι υποδέχθηκε άτσαλα τις μεταναστευτικές εισροές και χτυπήθηκε από τον ΙSIS,  ενώ έθεσε και θέμα εύπορων Αραβικών χωρών, που δεν δέχονται Αραβες μουσουλμάνους ως εργατικό δυναμικό,  με αποτέλεσμα- όπως είπε- να σωρεύεται αντίδραση και να εκτονώνεται στην Ευρώπη. “Κάποια στιγμή ο αραβικός κόσμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του” είπε χαρακτηριστικά, η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ.

              *ΓΙΑ ΒRΕΧΙΤ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Προσδιόρισε ως δραματική εμπειρία το Βrexit και τάχθηκε υπέρ της πανευρωπαικής ψήφισης των ευρωβουλευτών. “Οι Βρετανοί νομίζω ότι θα παραμείνουν, αλλά να μας το πουν γρήγορα” σημείωσε συμπληρώνοντας ότι “εάν διεξαχθούν ευρωεκλογές στη Βρετανία, κάθε χώρα θα μείνει στον ίδιο αριθμό εκλεγμένων ευρωβουλευτών, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, θα αυξηθεί ο αριθμός τους.”

Η υποψήφια ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στον συμμετοχικό χαρακτήρα των δημοψηφισμάτων και τόνισε πως πρέπει να διενεργούνται σε χώρες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα όπως πχ η Ελβετία.

Είπε ότι στην Ελλάδα δεν συζητούμε για το ευρωπαικό διακύβευμα και υπάρχει σύγχυση με τις αυτοδιοικητικές κάλπες και τις ευρωεκλογές. Σημείωσε μάλιστα πως βρίσκει τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -όλων των κομμάτων- πιο εξευρωπαισμένα από εκείνα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, κάτι που η ίδια απέδωσε στην ευρωπαική τους εκπαίδευση.

*ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΕ.

“Η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη οικονομικά, για να είναι πλήρες μέλος της ΕΕ.” εκτίμησε η κυρία Τζαβέλα, τονίζοντας πως “οι Ελληνες πρέπει να θέλουμε την Τουρκία κατά κάποιο τρόπο.. μαντρωμένη στην Ευρώπη.”

Για την ΕΕ είπε πως τα πράγματα αλλάζουν ως προς την κατεύθυνση των πολιτών και σημείωσε πως οι πολιτικές τοποθετήσεις οδηγούνται στα άκρα, γιατί αντιμετωπίζουμε προκλήσεις όπως το προσφυγικό που δεν αντιμετωπίστηκε σωστά.
“Δομήθηκε λάθος το ευρώ και τώρα δομείται λάθος η φύλαξη των συνόρων. Εχουμε ευρωπαικά σύνορα, δεχόμαστε μεγάλες ροές μεταναστών και λειτουργούμε a la catre. Δεν γίνεται να λειτουργεί πλέον έτσι η Ευρώπη. Πρέπει να έχουμε ενιαία άμυνα. Το πρόβλημα ξεκινάει από τις Βρυξέλλες, ως προς τη δομή διοίκησης και μετά διαχέεται στον πολίτη.” είπε χαρακτηριστικά η κυρία Νίκη Τζαβέλα.

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα