back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρία μελών της Greenpeace κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων

Διαβάστε επίσης

Μέλη της Greenpeace συγκεντρώθηκαν, το μεσημέρι της Τρίτης, έξω το υπουργείο Περιβάλλοντος, αντιδρώντας στην υπογραφή συμβάσεων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κυπαρισσιακό κόλπο με τις εταιρείες ΕΛΠΕ και Repsol.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Greenpeace:

«Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: κ. Σταθάκη, μην γίνεστε μαριονέτα των εταιρειών, μην παραδίδετε τη χώρα στις πετρελαϊκές. Απαιτούμε να ακυρώσετε όλα τα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων στη χώρα και να φτιάξετε έναν ενεργειακό σχεδιασμό που να ακολουθεί τις υποδείξεις της επιστήμης για συγκράτηση της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5°C.

Μετά την Ήπειρο, τον Πατραϊκό και τις θάλασσες νοτιοδυτικά της Κρήτης, άλλες δύο περιοχές του Ιονίου παραδίδονται σε πετρελαϊκές εταιρείες, και μάλιστα με το χειρότερο ιστορικό σε ατυχήματα, όπως η Repsol, για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων. Μέσα σε αυτές είναι και ο Κυπαρισσιακός Κόλπος, μία από τις ομορφότερες και πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα περιοχές, η οποία μόλις το φθινόπωρο έγινε προστατευόμενη με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα!

Στην Ήπειρο οι εργασίες έχουν ήδη προχωρήσει. Έχουν ξεκινήσει οι σεισμικές έρευνες για να βρεθούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων ώστε να προχωρήσουν οι εξορύξεις. Γι’ αυτό η ανάγκη να στηρίξεις τους κατοίκους της περιοχής είναι άμεση. Σε χρειάζονται ΤΩΡΑ στο πλάι τους».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα