back to top
18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Μπακογιάννης: «Να γίνει ξανά η Ομόνοια σημείο συνάντησης»

Διαβάστε επίσης

«Η Ομόνοια θα γίνει ξανά αυτό που όλοι θέλουμε. Ένα σημείο συνάντησης που συμβολίζει την αστική συμφιλίωση», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Παράλληλα, περιέγραψε τις αδυναμίες του Δημοσίου να φέρει εις πέρας γρήγορα και οικονομικά έργα όπως αυτό της ανάπλασης της Ομόνοιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε πως «μέχρι τον Σεπτέμβριο που ξεκινήσαμε η πλατεία ήταν κλειστή από τον Μάρτη. Λέω να πάω να δω γιατί είναι κλειστή ένα χρόνο τώρα. Δεν υπήρχε έργο, δεν υπήρχε προϋπολογισμός. Απευθυνθήκαμε έτσι σε τρεις δωρητές, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω και είναι το ίδρυμα Λασκαρίδη, η Λάκτορ και η Φοντάνα και τους είπαμε έχουμε αυτό το όνειρο, θέλετε να βάλετε την πλάτη; Έτσι από τον Οκτώβριο μέχρι το Φεβρουάριο έγινε το έργο σε χρόνο ρεκόρ που στοίχισε λίγο πιο κάτω από 1.000.000 ευρώ» συμπληρώνοντας πως «αν εμείς ξεκινούσαμε αυτό το ίδιο έργο με τις διαδικασίες του Δήμου και του Δημοσίου θα το είχαμε έτοιμο σε 3 χρόνια και θα μας κόστιζε 2 – 2,5 εκατομμύρια ευρώ».

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα σχέδιο αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής, ενώ ήδη εφαρμόζονται αστυνομικές επιχειρήσεις στο ευρύτερο κέντρο. Ταυτόχρονα όπως σημείωσε «η καθαριότητα έχει το δικό της ειδικό σχεδιασμό για να μπορέσει η Ομόνοια να γίνει ξανά αυτό που όλοι θέλουμε. Να γίνει ξανά σημείο συνάντησης και να συμβολίζει την αστική συμφιλίωση».

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.Το θέμα είναι η συντήρηση και η προστασία του σιντριβανιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα