back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ. Χότζογλου: «Επαναπρόσληψη όλων των εποχικά εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό»

Διαβάστε επίσης

«Πρέπει να γίνει άμεσα η επαναπρόσληψη όλων των εποχικά εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στον μηχανισμό στήριξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Γεώργιος Χότζογλου, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό μιλώντας στην εκπομπή «Τι τρέχει;» και στον Γιάννη Λαυράνο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «το μήνυμα μας “δεν ζούμε με 9 ευρώ την ημέρα” είναι απολύτως σαφές. Καταφέραμε μετά από 2,5 μήνες να μη μας αντιμετωπίζουν σαν εποχικά άνεργους, αλλά ως εποχικά εργαζόμενους».

Παράλληλα σημείωσε ότι «έχουν ψηφιστεί τα μέτρα κι είναι νόμος του κράτους πια. Ωστόσο, δεν υπάρχουν οι υπουργικές αποφάσεις, η εγκύκλιος που περιμένουν οι εργοδότες για τα τα εφαρμόσουν και θεωρούμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτό. Βρήκαν οι εργοδότες την ευκαιρία να απαλλαγούν από την υποχρεωτικότητα της επαναπρόσληψης».

Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό γνωστοποίησε την πρόθεση κινητοποιήσεων. «Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, δε θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς», τόνισε.

Τέλος όπως υπογράμμισε «ζητάμε απαντήσεις. Ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όχι μόνο με τους εργοδότες. Έχουμε στείλει τρεις φορές αίτημα να συναντηθούμε με τον κ. Μητσοτάκη και δεν έχουμε λάβει απάντηση».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα