back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Θ. Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Κρίσιμη η περίοδος μέχρι το τέλος Αυγούστου για την εξέλιξη της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ατομικής προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού επεσήμανε, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και την Ελεωνόρα Ορφανίδου, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος.

«Η χρήση μάσκας είναι αποτελεσματική όχι μόνο για να περιορίζουμε την εκπομπή των μεγάλων σταγονιδίων σε περίπτωση που νοσούμε, αλλά και για να μας προστατεύει από κάποιον που νοσεί και βρίσκεται κοντά μας. Επίσης, πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις κι είναι σημαντικό το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.
Τα μέτρα αυτά λειτουργούν συμπληρωματικά, από μόνο του κάποιο από αυτά δεν αρκεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, εξέφρασε την ελπίδα να γίνει αυτό σε μια περίοδο που η επιδημία θα είναι υπό σχετικό έλεγχο, σημειώνοντας ότι πρέπει θα ληφθεί η πρόνοια από την πολιτεία, αλλά κι από όλους μας να τηρούνται κάποια μέτρα όσο είναι δυνατόν. «Είναι θετικό να ανοίξουν τα σχολεία και θέλουμε αυτό να γίνει με ασφάλεια. Κανείς δεν έχει την απόλυτη και τη σωστή λύση. Μένει να δούμε τις επόμενες μέρες πως θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Είναι κρίσιμη η εβδομάδα αυτή, μέχρι το τέλος Αυγούστου, καθώς ολοκληρώνεται η επιστροφή των εκδρομέων και θα δούμε τί αποτέλεσμα θα δώσει κι η αυστηροποίηση των μέτρων στις περιοχές που με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι έχουμε τριψήφια νούμερα, προς το παρόν, δεν ξεφεύγει πολύ πάνω από τα 200.« Δεν είναι επιθετική η αύξηση των κρουσμάτων, αλλά μέχρι το τέλος Αυγούστου είναι μια κρίσιμη περίοδος» τόνισε και υπογράμμισε ότι ο ιός μπορεί να γίνει επικίνδυνος για όλους.

Newsroom Αθήνα9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα