back to top
18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Πομπέο: Να φύγουν τα πολεμικά πλοία από την ανατ. Μεσόγειο – Επίλυση της διαμάχης με διπλωματικά μέσα

Διαβάστε επίσης

Την επίλυση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικά και διπλωματικά μέσα ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους απηύθυνε έκκληση να αποχωρήσουν τα πολεμικά πλοία από την περιοχή για να λάβουν χώρα οι συνομιλίες. «Είναι γεγονός ότι τα πράγματα, που λαμβάνουν χώρα σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σημαντικά και θέλω να έχω την ευκαιρία να μιλήσω με τους ηγέτες εκεί στην Κύπρο για την δική τους οπτική, τους στόχους τους και τα πράγματα που θα ήθελαν να κάνουν » σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ έχει μιλήσει με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και το έχει επισημάνει, οι θαλάσσιες διαμάχες να επιλυθούν με διπλωματικό και ειρηνικό τρόπο».

«Οι Γερμανοί έχουν κάνει καλή δουλειά στο να προσπαθήσουν διπλωματικά να τους πείσουν να αρχίσουν συνομιλίες για το πώς θα προχωρήσουν. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν πραγματικές συνομιλίες και ελπίζουμε ότι τα πολεμικά πλοία που υπάρχουν εκεί θα αποσυρθούν ώστε να λάβουν χώρα οι συνομιλίες» ανέφερε ο Μάικ Πομπέο ο οποίος φτάνει αύριο στην Κύπρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη και τον ομόλογό του Ν. Χριστοδουλίδη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα