back to top
21.5 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Νέο τροχαίο με φορτηγό στην Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου, προκαλεί κυκλοφοριακή ανάσχεση αυτή την ώρα στο ρεύμα εξόδου της εθνικής, από το Παλατάκι μέχρι το σημείο του ατυχήματος.

Νωρίτερα, συγκρούστηκαν τρία φορτηγά στο ύψος του Σκαραμαγκά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.

Την καραντίνα δείχνουν ως μονόδρομο για την Αττική οι δηλώσεις και εισηγήσεις ειδικών.

“Το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι το lockdown» δήλωσε στο Mega ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Νικόλαος Σύψας. Όπως υπογράμμισε τα μέτρα πρέπει να ληφθούν εγκαίρως στην Αττική προκειμένου να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει.

Όσα κρεβάτια κι αν μας δώσουν στα νοσοκομεία, το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί, προειδοποίησε μιλώντας στο Θέμα fm η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τις επόμενες 7 ημέρες θα προστεθούν άλλες 40 κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς το ΕΣΥ βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αυξήθηκε χθες στους 78.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι το ενδεχόμενο του lock down, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέα Δημοκρατίας Τάσος Γαιτάνης. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, αν τηρηθούν απαρέγκλιτα τα ήδη ισχύοντα.

Εκτεταμένη διασπορά του κορονοϊού σε νεαρότερες ηλικίες, αύξηση του δείκτη R πάνω από το 1 στην Αττική και επιβάρυνση του συστήματος υγείας, καταγράφεται στην 15η έκθεση του Παρατηρητηρίου Covid-19, για το διάστημα 11 έως 16 Σεπτεμβρίου
Η πληρότητα στις εντατικές και τις μονάδες αυξημένης φροντίδας ανέρχεται στο 37% στην επικράτεια, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Ως τις 4 Οκτωβρίου σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα στο λεκανοπέδιο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί στα Προπύλαια ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Με νέους κανόνες λειτουργούν και οι λαϊκές αγορές. Η ελάχιστη απόσταση των πάγκων ορίζεται στα 3 μέτρα, ενώ η μάσκα είναι υποχρεωτική για πωλητές και καταναλωτές.

37 σχολικές μονάδες δεν άνοιξαν ή θα κρατήσουν κλειστά τμήματα, λόγω κρουσμάτων κορoνοϊού. Τα 29 από αυτά καταγράφονται στην Αττική. Περισσότερα στο www.athina984.gr

Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λευκορωσία και τη Λιβύη στην ατζέντα του συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που είναι σε εξέλιξη.

Αύριο στις 4 το απόγευμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αναμένεται να έχει τηλεδιάσκεψη με Ταγίπ Ερντογάν και Άγγελα Μέρκελ εν όψει της Συνόδου Κορυφής, όπως αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Θα ξεπεράσει τα 37 εκατ. ευρώ η οικονομική στήριξη για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και το Ιόνιο από τον κυκλώνα Ιανός, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος στην ΕΡΤ 1.

Τα μέτρα προβλέπουν μεταξύ άλλων 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό και άλλα τόσα για πολύτεκνους ή οικογένειες με άτομο με αναπηρία, και 6.000 ευρώ για την αντικατάσταση οικοσκευής σε κύρια κατοικία.

Πτώση στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια σήμερα στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, εξαιτίας των ανησυχιών για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και λόγω της βουτιάς των μετοχών σε δύο βρετανικές τράπεζες, οι οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα διακινούσαν παράνομα κεφάλαια. Ισχυρές πιέσεις και στο χρηματιστήριο Αθηνών καθώς αυτήν την ώρα ο Γενικός δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,5 %.,

Αποκαταστάθηκε από ειδικά συνεργεία του δήμου Αθηναίων το μνημείο της Marfin που βανδαλισαν άγνωστοι χθες βράδυ. Άμεσα θα γίνει και η συντήρηση και πλήρης αποκατάστασή του ώστε να επανέλθει στην αρχική του εικόνα.

Και ο καιρός: Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 27 βαθμούς. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα