back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Σοφιανός στον Αθήνα 9.84: «Να κάνει πράξη ο Δήμαρχος όσα έχει πει»

Διαβάστε επίσης

Περισσότερη ενημέρωση για τις αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων αναφορικά με τα μέτρα για τον κορωνοιό, τις εξελίξεις στο Βοτανικό, το γήπεδο του Παναθηναικού και το αθλητικό σωματείο του Πανελληνίου, ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έκανε λόγο για φιλολογική συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς σχετική εισήγηση του Δημάρχου. «Δε μάθαμε τι γίνεται με τα σχολεία, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν έντονα το πρόβλημα του συνωστισμού, τι γίνεται με τους ανθρώπους που έχει μειωθεί το εισόδημά τους, τι γίνεται με τους ανθρώπους στο χώρο του πολιτισμού. Γι’ αυτά τα θέματα δεν υπήρχαν θέσεις, αλλά πλήρης ταύτιση με τις πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, δηλαδή με την εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης, την αθλιότητα που επικρατεί στα ΜΜΜ κλπ. Το ζήτημα δεν είναι να διαπιστώνουμε τα προβλήματα, αλλά τι κάνουμε για να τα επιλύσουμε» είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Επικριτικός ήταν και για τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές σχολείων της Αθήνας. Οπως τόνισε, «ως παράταξη καταρτίσαμε μία ενδεικτική λίστα συγκεκριμένων σχολείων με προβληματικές κτιριακές υποδομές, αλλά ο Δήμος δεν έκανε κάτι για να βελτιώσει την κατάσταση πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος. Αντ’ αυτού, εξασφάλισε 2 εκατ. για τον Μεγάλο Περίπατο, ενώ θα μπορούσαν να διατεθούν πόροι στα σχολεία για να είναι καλύτερη η διαχείριση. Υπάρχουν κτίρια, υπάρχουν δυνατότητες για νέες σχολικές μονάδες. Έχει ευθύνες ο κ. Μπακογιάννης που ταυτίζεται με την πολιτική του κ. Μητσοτάκη»

Ο κ Σοφιανός καταλόγισε στη Δημοτική Αρχή έλλειμμα ενημέρωσης για το ζήτημα του Βοτανικού, επισημαίνοντας ότι «ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μπακογιάννης είχε πει ότι θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στο τέλος του καλοκαιριού για το θέμα, ωστόσο είμαστε στο τέλος του πρώτου μήνα του φθινοπώρου κι ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί».

Ειδική αναφορά- στο ίδιο μήκος κύματος- έκανε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. «Αναδείξαμε την ανάγκη να κάνει πράξη ο Δήμαρχος αυτά που είπε. Και είχε δεσμευτεί ότι στο τέλος του καλοκαιριού θα ενημέρωνε το δημοτικό συμβούλιο για το τι γίνεται. Τελειώνει ήδη ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου και ενημέρωση δεν υπάρχει. Αντίστοιχα έχουμε δηλώσεις από εδώ και από εκεί» σημείωσε ο κ Σοφιανός.

Επισήμανε, τέλος την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ διοίκησης του Πανελληνίου και Δήμου Αθηναίων, με στόχο τη διάσωση του ιστορικού αθλητικού σωματείου. «Ο Δήμος της Αθήνας να αξιοποιήσει τα πρωινά, τις σημαντικές αθλητικές υποδομές που υπάρχουν στον Πανελλήνιο προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ΚΑΠΗ. Να αξιοποιήσουμε αυτούς τους χώρους για άθληση, για φυσική αγωγή. Το θέμα, όπως έχει δεσμευτεί ο Δήμαρχος, θα έρθει την επόμενη περίοδο. Θεωρούμε ότι πρέπει να επιταχυνθούν τέτοιες διαδικασίες, γιατί σε συνθήκες covid, είναι απαραίτητη η άσκηση και η άθληση τόσο των νέων όσο και άλλων ηλικιών»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα