back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

391 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας , ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Έντονη ανησυχία για την Αττική όπου καταγράφηκαν 161 νέα κρούσματα αλλά και για την αυξητική τάση που εμφανίζεται και σε άλλες περιοχές όπως στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης όπου εντοπίστηκαν 25 κρούσματα, Ιωαννίνων και Κοζάνης όπου καταγράφηκαν συνολικά 46 νέες μολύνσεις και τις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας όπου βρέθηκαν 11 νέα κρούσματα.

“Είναι σχεδόν σίγουρο ότι από μία συγκέντρωση 20.000 πολιτών θα έχουμε κάποια διασπορά” υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σχολιάζοντας την συγκέντρωση, προχθές, έξω από το Εφετείο Αθηνών. “Με ανησύχησε η εικόνα” τόνισε, σημειώνοντας ότι “το γεγονός αυτό μπορεί να δημιουργήσει μία μικρή ή μία μεγάλη έξαρση αφού όπως είπε κάθε συγχρωτισμός εγκυμονεί κινδύνους”.

” Η επιδημία στη χώρα μας διατηρείται σε επίπεδα σχετικά χαμηλά με ήπιες αυξομειώσεις” επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης

Τον πρώτο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό, στον οποίο οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση μέσω του gov.gr, παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης για τον κορονοϊό, στο υπουργείο Υγείας. Στον χάρτη συγκεντρώνονται και τυποποιούνται όλα τα μέτρα τα οποία ισχύουν σε κάθε περιοχή ενώ υπάρχει ειδική σήμανση για τα επίπεδα επικινδυνότητας.

Ολοκληρώθηκε με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών η σημερινή συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο διέκοψε και θα ανακοινώσει τη Δευτέρα , στις 10 το πρωί, την απόφαση για τα ελαφρυντικά.
Σύμφωνα με ηλεκτρονική έρευνα της Prorata για την ΕΦ.ΣΥΝ το 83% των πολιτών δηλώνει αρκετά ή απόλυτα ικανοποιημένο από την απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη της XA.

Στην ανάκληση της απόφασης διορισμού της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου, προχώρησε και επίσημα η Βουλή, ύστερα και από την αποκάλυψη ότι στην αίτησή της η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, απέκρυψε ότι ήταν υπόδικη για κακούργημα.

«Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισσας Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου,ήταν εξαρχής παράνομος, εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, όσο και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένταση νωρίτερα στη λεωφόρο Κατεχάκη. Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και άλλων συνδικάτων που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το υπ. Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία, απωθήθηκαν με από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Επεισόδια μεταξύ μαθητών και αστυνομικών το μεσημέρι έξω από το υπ. Παιδείας και γνωστό εμπορικό κέντρο της περιοχής. Συνελήφθη ένας μαθητής ενώ προκλήθηκαν φθορές σε αστυνομικούς εξοπλισμούς.

«Δεν θα αφήσουμε τις θορυβώδεις, απομονωμένες αυτές μειοψηφίες να κρατήσουν την Ελλάδα πίσω», είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα αναμένεται να τεθεί το θέμα των Βαρωσίων. ” Κινήσεις σαν αυτή, από την πλευρά της Τουρκίας δεν βοηθούν” ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεσμεύτηκε να προτείνει ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση για την πρόσληψη συνολικά 121 ατόμων, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ, του σχολικού έτους 2020-2021. Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν την κατάταξη τους με τον αριθμό της αίτησης που υπέβαλαν. Οι πίνακες είναι αναρτημένοι στην ενότητα «Νέα & Ανακοινώσεις» στον ιστότοπο του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με πληροφορίες, οδηγίες και προθεσμίες για την υποβολή ενστάσεων.

Διεθνή
Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αποδέχθηκαν την πρόταση του ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, να ξεκινήσουν στη Μόσχα διαπραγματεύσεις, με στόχο τη λήξη της σύρραξης για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα