back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Προβληματισμός από τα νέα δεδομένα στο μέτωπο του κορονοιού, με 2.166 νέες θετικές διαγνώσεις και τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενώνστους 169.  

Για την αναχαίτιση της πανδημίας, εξετάζεται απαγόρευση της κυκλοφορίας, ακόμα νωρίτερα,  από τις 10:30 το βράδυ, στην Αττική.Το θέμα θα συζητήσουν τα  μέλη της επιτροπής επιδημιολόγων, αύριο το πρωί, προκειμένου να αποφευχθούν σκληρότερα μέτρα. 

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει, και πάλι νωρίτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν. Εφόσον εφαρμοστούν, θα έχουν αποτέλεσμα» τόνισε ο πρωθυπουργός. Για τους πληττόμενους κλάδους της εστίασης, του Πολιτισμού και της διασκέδασης, ο κ Μητσοτάκης επισήμανε ότι  κυβέρνηση ακολουθεί τις συμβουλές των ειδικών, σημειώνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό τους, όπως  και την Άνοιξη.  

Σύλλογοι εστίασης απ όλη τη χώρα ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Εντονη ανησυχία για την επιβίωση μεγάλου μέρους των επιχειρήσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.   

Προσλήψεις προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις στους Δήμους θεσμοθετεί το ΥΠΕΣ, μετά από αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, Δήμοι και Περιφέρειες θα μπορέσουν να κάνουν άμεσα προμήθειες υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και προμήθειες υγειονομικού υλικού για δωρεές στο Σύστημα Υγείας.  

Απαλλαγή τελών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, στο Δήμο  Αθηναίων. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών και τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζει ήδη μέχρι και τις 30 Απριλίου την αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή.  Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina9.84.gr.   

Στις 19 Νοεμβρίου, η δεύτερη τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΈ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Στην Ιταλία, τα νέα κρούσματα άγγιξαν τις 30.000 και μελετώνται νέοι περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, επέκταση της τηλεκπαίδευσης και περιορισμός κυκλοφορίας για τους πολίτες άνω των 70 ετών. Η Γαλλία, εξετάζει εκ νέου επιβολή γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυκτερινές ώρες. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα στη Γερμανία, στο Βέλγιο γίνονται αερο-διακομιδές ασθενών covid σε γερμανικά νοσοκομεία, καθώς το σύστημα υγείας δεν έχει άλλες δυνατότητες νοσηλείας.       

Σε επιφυλακή και για την τρομοκρατία, εκτός από την πανδημία, έχουν τεθεί Ευρωπαικές χώρες, στον απόηχο της επίθεσης στη Βιέννη και των χτυπημάτων στη Γαλλία.   

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα απόψε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ουτρέχτης, στην ΟλλανδίαΣύμφωνα με την τοπική αστυνομία «διακόπηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία, μετά από ύποπτη κατάσταση σε συρμό.» Όπως έγινε γνωστό συνελλήφθησαν δύο ύποπτοι και ερευνάται η εμπλοκή τους.  

Στη Βρεττανία, οι υπηρεσίες ασφαλείας  αύξησαν σε «σοβαρό» το επίπεδο συναγερμού,με τοενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης να εκτιμάται ως «πολύ πιθανό». 

Στην Αυστρία, 16 συλλήψεις μετά την επίθεση στη Βιέννη με 4 νεκρούς και 22 τραυματίες. Για επίθεση με σαφώς ισλαμιστικά κίνητρα έκανε λόγο ο  Αυστριακός καγκελάριος Κούρτς. Την ευθύνη για το μακελειό, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μεανακοίνωση του πρακτορείου των τζιχαντιστώνAmaq. Την αλληλεγγύη του εξέφρασε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στον Αυστριακό ομόλογό του, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. 

 Στη γαλλική πρωτεύουσα συνελήφθη άνδρας που περιφερόταν με μαχαίρι. Τέσσερις συλλήψεις στα προάστια, σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στη Νίκαια, με δράστη 2Ο χρονο  Τυνήσιο,θετικό στον κορονοϊό. 

Στις ΗΠΑ, συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ηγέτη των Αμερικανών, με περισσότερους από 100 εκ. Αμερικανούς να έχουν ήδη ασκήσει το δικαίωμά τους  στην πρώιμη διαδικασία. Το αποτέλεσμα δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδος   

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  

Σε εξέλιξη, η 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λήγκ, με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στο Σίτυ απέναντι στην Μάντσεστερ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ  

Ασθενείς τοπικές βροχές αύριο στα ανατολικά και βόρεια του ΛεκανοπεδίουΟι άνεμοι έως 6 μποφόρ το βράδυ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους εικοσιέναν βαθμούς Κελσίου.  

     

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα