back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Α. Βατόπουλος: Αρχές Ιανουαρίου θα αρχίσουμε να μιλάμε για άρση των περιοριστικών μέτρων

Διαβάστε επίσης

«Υπάρχει ανησυχία για τυχόν συναθροίσεις έξω από τους ναούς ωστόσο πιστεύουμε πως η Εκκλησία θα μεριμνήσει ώστε να αποφευχθεί», τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Όσον αφορά στον αριθμό των εισερχομένων στους ναούς ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως υπήρξε εισήγηση του Αρχιεπισκόπου κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό η οποία έγινε αποδεκτή καθώς κρίθηκε και από την Επιτροπή ότι ο αριθμός των 25 σε ναούς και 50 στις Μητροπόλεις δεν έρχεται σε αντίθεση με τον υγειονομικό κανόνα της απόστασης των 2 μέτρων.

Ο κ. Βατόπουλος πρόσθεσε πως η συνεύρεση 9 ατόμων κατά την περίοδο των εορτών αποτελεί έναν αριθμό συμβιβασμού και όχι μια συγκεκριμένη εισήγηση της Επιτροπής: «δεν υπάρχουν κάποια μαθηματικά πίσω από αυτόν τον αριθμό, αλλά δεν είναι το θέμα αν θα είμαστε δύο ή τρεις ή εννιά αλλά πως θα προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και πως θα σωθούν περισσότεροι άνθρωποι».

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος δήλωσε πως εφόσον όλα πάνε καλά και έχουν μειωθεί αρκετά τα κρούσματα αρχές Ιανουαρίου θα μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα