back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ο Γρ. Λέων στον Ραδιομαραθώνιο του Αθήνα 9.84: Χάρη στο ΚΥΑΔΑ 2.200 παιδιά θα πάρουν δώρο αυτές τις γιορτές

Διαβάστε επίσης

                                                                                                                Αθήνα,23/12/2020

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι άμεσα συνυφασμένη με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μια ανάσα πριν από τις γιορτές, ο Αθήνα 9.84, ο αγαπημένος σταθμός της πόλης, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη στήριξή μας και διοργανώνει έναν Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης,  τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) .

 

Στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, μέσα από τα μικρόφωνα του σταθμού, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, συλλογικότητες, εθελοντές που πρωταγωνιστούν στις δράσεις αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

 Ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Γρηγόρης Λέων, μίλησε στη Στέλλα Παπαμιχαήλ: 

 «Το ΚΥΑΔΑ είναι κυρίως γνωστό για το θέμα των αστέγων. Αναφορικά με αυτό θεωρώ ότι τον τελευταίο χρόνο έχουμε πετύχει πάρα πολλά πράγματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, έχουμε δημιουργήσει το πολυδύναμο κέντρο αστέγων που μπορεί να χωρέσει μέχρι και 400 συμπολίτες μας που βρίσκονται στο δρόμο. Εχουμε δημιουργήσει τον ξενώνα τοξικοεξαρτημένων. Έχουμε ανακαινίσει πλήρως την εστία των ηλικιωμένων που είναι μία τρίτη δομή αστεγίας. Έχουμε τις ομάδες των street workers που, καθημερινά, δίνουν μάχη στην πόλη, ώστε να καταφέρουν να πείσουν αυτούς τους ανθρώπους να “στερηθούν” το πεζοδρόμιο και λέω “στερηθούν” γιατί πολλοί θεωρούν τη ζωή τους άμεσα συνδεδεμένη με αυτό και πρέπει   να τους πείσουμε να έρθουν σε μία δομή. Αυτό είναι το τμήμα των δραστηριοτήτων του ΚΥΑΔΑ που έχει γίνει γνωστό κυρίως στον κόσμο. Αυτό, όμως, που είναι τελικά για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα είναι η βοήθεια προς όλους τους συμπολίτες μας, κυρίως όσους βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας. Γι’ αυτούς δίνουμε, επίσης, μεγάλη μάχη. Έχουμε δημιουργήσει νέες δομές και αυτή τη στιγμή παράσχουμε πλήρη δραστηριότητα δομών και υπηρεσιών προς αυτούς. Έχουμε το κοινωνικό παντοπωλείο, από το οποίο κάθε οικογένεια κάτω από το όριο της φτώχιας μπορεί να πάρει τα ψώνια του μήνα. Έχουμε το κοινωνικό φαρμακείο, από το οποίο οι άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν συμμετοχή μπορούν να πάρουν φάρμακα χωρίς καμία επιβάρυνση με μία μόνο ιατρική συνταγή. Έχουμε το κοινωνικό πλυντήριο, το οποίο είναι ένα καθαριστήριο για τις οικογένειες που δεν έχουν τέτοια δυνατότητα στο σπίτι τους. Έχουμε καταστήματα ανδρικών, γυναικείων και παιδικών ενδυμάτων, αλλά και υποδημάτων, με τα οποία στηρίζουμε χιλιάδες οικογένειες. Τελευταία, δημιουργήσαμε το κοινωνικό βιβλιοχαρτοπωλειο και παιχνιδάδικο. Αυτές τις μέρες, από το ΚΥΑΔΑ εξυπηρετούμε 2.200 παιδιά, τα οποία δε θα είχαν κανένα δώρο να περιμένουν αυτές τις άγιες μέρες και χάρη στο ΚΥΑΔΑ τα εξοπλίσαμε από τον Σεπτέμβριο με σχολικά, αλλά και τώρα όλα θα λάβουν ένα δωράκι. Επίσης, το ΚΥΑΔΑ έχει πλέον κοινωνικό ιατρείο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με σύστημα συνταγογράφησης και παρέχει σε όλους τους ωφελούμενούς του τη δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων αλλά και τη διένεργεια κλινικών εξετάσεων  από ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Έχουμε, πλέον, και το κοινωνικό ιατρείο ψυχικής υγείας, με ψυχιάτρους και ψυχολόγους. Κάθε μήνα εξυπηρετούμε 26.000 συμπολίτες μας» 

 

Για να ενισχύσετε την προσπάθεια:

 

  • Στείλτε sms: 984 στο 54534 (Κόστος 1,49 ευρώ με ΦΠΑ  πλέον τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, βάσει λογαριασμού)

 

  • Για κατάθεση χρηματικού ποσού: Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού: GR97 0172 0490005049101698022

 

 

http://kyada-athens.gr/

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα