back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γ. Βρούτσης: Το ύψος των συντάξεων είναι διασφαλισμένο, το 2021 θα είναι η χρονιά του ΕΦΚΑ και της Ψηφιακής Απονομής Σύνταξης

Διαβάστε επίσης

«Το ύψος των συντάξεων είναι απόλυτα διασφαλισμένο, δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν θίγονται ηλικιακά συνταξιοδοτικά όρια» , ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Νίκο Καρούτζο.

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αβεβαιότητα. Ο νόμος 4670/2020 ήρθε για να μείνει. Οι συντάξεις θα πάνε προς τα πάνω καθώς εκκρεμεί η εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης βάσει της οποίας θα έχουμε αυξήσεις στις συντάξεις με τριάντα χρόνια και πάνω, όχι μόνο για τους υφιστάμενους αλλά και για τους νέους συνταξιούχους», τόνισε.

Επίσης ανέφερε ότι ς ΑΤΛΑΣ, υπογραμμίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για ελαχιστοποίηση του χρόνου απονομής σύνταξης κάνοντας λόγο για ένα θέμα που αποτελεί «γάγγραινα» της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και της κοινωνίας τα τελευταία 50 χρόνια και παράλληλα για ένα εγχείρημα που αποτελεί μεγάλη επανάσταση για την Ελλάδα:

«Είναι μια πρόκληση που σηκώνουμε το γάντι να την αντιμετωπίσουμε. Θα δώσουμε τη μάχη προκειμένου να υλοποιηθεί κάτι το οποίο δεν έχει γίνει από κανέναν και ποτέ. Τέλος του 2021 θα έχουν ψηφιοποιηθεί όλες οι κατηγορίες των εργαζόμενων και δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα στην απονομή σύνταξης», είπε.

Αναλυτικά:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

«Το 2020 είχαμε μειωμένο ανθρώπινο δυναμικό στο χώρο του ΕΦΚΑ, λόγω κορονοϊού, όμως εν μέσω πανδημίας, έχουμε εκδώσει 160.000 συντάξεις όταν το 2019 είχαμε εκδώσει 120.000. Το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων δεν θα λυνόταν ποτέ εάν δεν ψηφιοποιούσαμε την απονομή της σύνταξης ώστε να βγαίνει σε πολύ μικρό χρόνο, με ένα κλικ.

Πλέον οι συντάξεις χηρείας και αγροτών βγαίνουν αμέσως και αυτό είναι επανάσταση.

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα για τις συντάξεις των υγειονομικών και τις συντάξεις αναπηρίας, που θα βγαίνουν σε λίγα δευτερόλεπτα, από τα τέλη Μαρτίου του 2021, για τον ιδιωτικό – δημόσιο τομέα και τους μηχανικούς τον Σεπτέμβριο του 2021 και θα ακολουθήσουν οι δημοσιογράφοι και οι δικηγόροι και εκεί κλείνει ο κύκλος και με τους αυτοαπασχολούμενους».

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕ.Π.Α

«Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η Δημόσια Διοίκηση της χώρας. Επαναλειτουργούν κανονικά. Δεν διεκόπη καμία σύνταξη, απλά έγινε μια παύση λόγω κορονοϊού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

«Όσο διαρκεί η κρίση θα είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο και ευάλωτο συνάνθρωπό μας. Αναφορικά με τους επιστήμονες, το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη και με τον καινούριο χρόνο θα τακτοποιηθεί».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

«Υπήρχαν πρακτικές που καταστρατηγούσαν το πνεύμα του προγράμματος. Ευτυχώς, εντοπίστηκαν, το σύστημα αυτοπροστατεύτηκε με το πλαφόν που βάλαμε και οι πληρωμές του δώρου και της αμοιβής του μισθού έγινε με το πλαφόν το ύψος του οποίου φτάνει στον ασφαλισμένο μισθό».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα