back to top
28.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

28.7 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Εισήγηση ειδικών: Ανοιχτά Γυμνάσια, κλειστά Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές – Αγορές με click away και ραντεβού

Διαβάστε επίσης

Την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, εκτός από τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, μεταξύ αυτών και στην Αττική, εισηγείται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προς την κυβέρνηση.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, η εισήγηση των ειδικών είναι τα εμπορικά καταστήματα που πωλούν είδη ένδυσης υπόδησης και κοσμήματα, να λειτουργήσουν μετά από ραντεβού με τον πελάτη και αγορές εντός του καταστήματος (click in shop), ενώ όλες οι υπόλοιπες αγορές να γίνονται μόνο με ηλεκτρονική ή τηλεφωνική προκράτηση του προϊόντος και παραλαβή από το κατάστημα μετά από ραντεβού (click away). Το πράσινο φως άναψε η επιτροπή και για την επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, εκτός από τις κόκκινες περιοχές. Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες, δεν θα αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα παραμείνει 21:00 με 05:00.

Νωρίτερα, το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι στις «κόκκινες» περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα Λύκεια.

Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, αναμένεται να ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα