back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γιώργος Δάικος: Αν τα κλείσουμε όλα θα ελεγχθεί η πανδημία, αν τα ανοίξουμε ο ιός παραφυλάει

Διαβάστε επίσης

Στο ενδεχόμενο ενός γενικευμένου lockdown αναφέρθηκε ο  καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γiώργιος Δάικος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο Νίκο Καρούτζο.

«Ξέρουμε ότι αν τα κλείσουμε όλα, θα ελεγχθεί η πανδημία και αν τα ανοίξουμε, ο ιός παραφυλάει. Αν κλείσουμε τουλάχιστον 2 εβδομάδες μπορούμε να έχουμε δραστική μείωση κρουσμάτων» τόνισε  χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της άποψης να υπάρχουν δραστηριότητες με μεγάλη υπευθυνότητα για να μπορούμε, όπως είπε, «να κινηθούμε και να μην έχουμε και οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα και επιδημιολογικά”

Η επιτροπή τόνισε, «ζυγίζει το κόστος και το όφελος και αποφασίζει. Τα προβλήματα είναι πολλά, δεν είναι μόνο το οικονομικό κόστος αλλά και το ψυχολογικό. Αύριο λοιπόν θα ενημερωθεί η επιτροπή για τα επιδημιολογικά δεδομένα, να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε και να αποφασιστεί το τι μπορεί να γίνει.»

Αναφορικά με τα σχολεία και την διασπορά του ιού μέσα σε αυτά ο κ Δάικος ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί στην επιτροπή στοιχειά για διασπορά μέσα στο σχολείο.  «Μπορεί να υπάρχει αλλά αυτό είναι σε μικρή έκταση» είπε. Εξήγησε ωστόσο ότι «το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που τα παιδιά μετακινούνται με λεωφορεία. Εκεί μπορεί να γίνει διασπορά γιατί είναι ένας κλειστός χώρος.»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα