back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ζέττα Μακρή: Αποφασίζουμε με βάση τις οδηγίες των ειδικών, οι κινήσεις γίνονται βήμα βήμα και ποτέ επιπόλαια

Διαβάστε επίσης

«Το Υπουργείο ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών και με βάση αυτές παίρνει τις αποφάσεις, οι κινήσεις γίνονται βήμα βήμα και ποτέ επιπόλαια και πρόχειρα» είπε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο- Νίκο Καρούτζο η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή αναφορικά με την πιθανότητα να κλείσουν τα σχολεία.

«Ό, τι ανακοινωθεί για τα σχολεία θα είναι και αυτό που θα ισχύσει. Ό,τι πω εγώ τώρα θα είναι ανεύθυνο. Λαμβάνουμε τις αποφάσεις αφού ακούσουμε πολύ προσεκτικά τους ειδικούς» Επεσήμανε πάντως ότι «το ποσοστό των μαθητών που έχουν συμπτώματα είναι πολύ χαμηλό και αν δεν συντρέχει πολύ μεγάλος κίνδυνος δεν θα κλείσουν»

Αναφερόμενη στα λύκεια που βρίσκονται στις κόκκινες περιοχές και παραμένουν κλειστά και απαντώντας σε όσα ακούγονται για ανισότητες που πιθανόν δημιουργούνται, τόνισε ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί αποτελεσματικά:  «Η τηλεκπαίδευση στη χώρα μας προχωρά κανονικά και καλύπτεται η ύλη κανονικά, το Υπουργείο έχει εικόνα για την ύλη και πόσο προχωρά»

Η υφυπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω μείωση της ύλης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου λέγοντας πως «ήδη υπήρξε μείωση της ύλης κατά 30%» ‘Οσον αφορά στο ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων ξεκαθάρισε πως: «δεν υπάρχει συζήτηση για μετάθεση της ημερομηνίας των πανελληνίων. Οι εξετάσεις θα γίνουν όπως έγιναν και πέρυσι με απόλυτη επιτυχία. Έγιναν πανελλαδικές εξετάσεις σε καιρό πανδημίας και είχαν καλά αποτελέσματα»

Τέλος η κ Μακρή ερωτηθείσα για τα αιτήματα της αντιπολίτευσης να “παγώσει” το νομοσχέδιο. Απάντησε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να ζητηθεί από τον πολιτικό κόσμο να μην εφαρμόσει η κυβέρνηση το πρόγραμμά της  και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Αυτό είναι έπαινος για τη κυβέρνηση» τόνισε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα