back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Για τη νίκη και το γόητρο ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μακάμπι

Διαβάστε επίσης

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 29η αγωνιστική στην Euroleague, με τον Όντεντ Κάτας να τίθεται αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία υπήρξε παίκτης και προπονητής.

Ο Όντεντ Κάτας που ανδρώθηκε μπασκετικά στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα αισθάνεται αμήχανα απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς έχει θητεύσει και με τις δύο ιδιότητες του τόσο στην «ομάδα του λαού» όσο και στον Παναθηναϊκό. Ως παίκτης με την Μακάμπι κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Ισραήλ και δύο Κύπελλα, ενώ στον Παναθηναϊκό αναδείχτηκε δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης το 2000, πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι στον τελικό απέναντι στην Μακάμπι, στη Θεσσαλονίκη. O Kάτας διετέλεσε προπονητής της Μακάμπι τις σεζόν 2007-08 και 2014-15.

Ο Κάτας ψάχνει την πρώτη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι ως τεχνικός του Παναθηναϊκού και για να το πετύχει θα βασιστεί στους Μάριο Χεζόνια, Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργο Παπαγιάννη και να σταματήσει στην περιφέρεια τον ηγέτη των Ισραηλινών Σκότι Ουίλμπεκιν, τον Tάιλερ Ντόρσεϊ και τον Ελιτζάι Μπράιαντ.

«Με τη Μακάμπι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και έτοιμοι για ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι,» δήλωσε εξάλλου ο Κάτας πριν τη «μάχη» με τους Ισραηλινούς δίνοντας έμφαση πως το box out για το αμυντικό ριμπάουντ θα είναι εξίσου σημαντικό «συστατικό». Στη ρακέτα, η Μακάμπι διαθέτει δύο αξιόλογους ψηλούς, τους Άντε Ζίζιτς και Οθέλο Χάντερ, που χρήζουν προσοχής. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπολου προέρχεται από νίκη επί της Βαλένθια, μετά από αρνητικό σερί τεσσάρων διαδοχικών ηττών.

Διαιτητές της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Σέρχιο Σίλβα (Μεξικό).

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα