back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κ. Μανωλόπουλος: Κίνδυνοι επιμόλυνσης ή μείωσης της αποτελεσματικότητας των self tests, από τη συναρμολόγηση στα φαρμακεία

Διαβάστε επίσης

08-04-2021

«Υπάρχει σοβαρό θέμα με τη συναρμολόγηση της συσκευασίας των self tests στα φαρμακεία. Το γεγονός ότι θα πρέπει να τη φτιάξουμε εμείς στα φαρμακεία, εγκυμονεί κινδύνους επιμόλυνσης ή μείωσης της αποτελεσματικότητας του τεστ» τόνισε το μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Μανωλόπουλος, στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, διαμαρτυρόμενος για το ότι φτάνουν στα χέρια τους συσκευασμένα σε 25άδες.

Πρόσθεσε πως «θα πρέπει, επίσης, αφού δώσουμε τα ειδικά σετ αυτοδιάγνωσης στους πολίτες, να τους εξηγήσουμε τις οδηγίες χρήσης» ενώ επισήμανε ότι «την άλλη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα μας έχουν πει, θα παραλάβουμε τεστ σε ατομικές συσκευασίες.»

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, οι περισσότεροι φαρμακοποιοί παρέλαβαν τα τεστ χθες-από το μεσημέρι έως το απόγευμα- και η πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr. άνοιξε στις 11και μισή το βράδυ, ενώ σε κάθε φαρμακείο αντιστοιχούν 75 τεμάχια και η ανανέωση της παραγγελίας γίνεται μετά τη διάθεση των πρώτων 50, όπως φαίνεται αυτόματα στο σύστημα, μετά την αποχρέωση και τον επανυπολογισμό του στοκ.

Για τους εμβολιασμούς, ανέφερε «πως δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του εμβολίου αλλά μόνο της ημερομηνίας του ραντεβού» και πρόσθεσε ότι «ως το τέλος Μαΐου δεν υπάρχουν ραντεβού για το εμβόλιο της Pfizer.»

Ολοκληρώνοντας σημείωσε ότι «Με τον προγραμματισμό των ραντεβού για τον εμβολιασμό και τώρα με τη διάθεση των self test, η δουλειά μας έχει αλλάξει εντελώς. Δουλεύουμε σχεδόν μόνο για τα εμβόλια και τα τεστ.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα