back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Π. Σταμπουλίδης: Στην αρχή της επαναλειτουργίας των καταστημάτων στην Αττική, η αγορά δούλεψε συντεταγμένα και με καλή συνεργασία των καταναλωτών

Διαβάστε επίσης

Σταμπουλίδης: Στην αρχή της επαναλειτουργίας των καταστημάτων στην Αττική, η αγορά δούλεψε συντεταγμένα και με καλή συνεργασία των καταναλωτών.

«Η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των καταστημάτων στην Αττική ήταν ήρεμη. Η αγορά δούλεψε συντεταγμένα, κάτω από τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει και υπήρξε καλή συνεργασία με τους καταναλωτές, οι οποίοι τήρησαν τη διαδικασία» είπε ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Εξέφρασε την ελπίδα, με δεδομένη τη βελτίωση του καιρού, «ο κόσμος να δείξει αυτοσυγκράτηση και να τηρήσει τα μέτρα, ώστε να κερδίσουμε περαιτέρω υγειονομικό χώρο και να μπορέσουμε σταδιακά μέχρι το Πάσχα, να ελαφρύνουμε περισσότερο τη λειτουργία των καταστημάτων. Για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να δουν να εισρέει στα ταμεία τους και χρήμα από την κατανάλωση, εκτός από την κρατική ενίσχυση»

Επίσης, συνέστησε στους καταναλωτές να αποφεύγουν να σχηματίζουν ουρές, τονίζοντας πως «στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων δεν παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα ούτε και συγχρωτισμός.» Και πρόσθεσε πως από σήμερα θα διευρυνθεί ο αριθμός για το πλαφόν των καταναλωτών που θα επιτρέπεται να παραμένουν στα καταστήματα με στόχο να μειωθούν οι ουρές στους χώρους έξω από αυτά.
«Είναι σημαντικό αυτή την εβδομάδα και την επόμενη να διατηρήσουμε μια ήρεμη κατάσταση» τόνισε ο κ Σταμπουλίδης

*Για τα self tests εκτίμησε πως θα βοηθήσουν και το λιανεμπόριο. «Θα είναι μια διαδικασία στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλες οι επιχειρήσεις. Αποτελούν μια επιλογή της κυβέρνησης για την οποία- όπως φαίνεται- δικαιώνεται. Με αυτή τη μέθοδο δημιουργείται ένα τείχος ασφάλειας και αυτοπροστασίας, ώστε να ανακοπεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει ισχυρή προτροπή προς τις επιχειρήσεις για διεξαγωγή self tests, εκτίμησε πως «δεν θα αποτελεί ένα υποχρεωτικό μέτρο, αλλά θα βοηθήσει σημαντικά στην εμπέδωση του αισθήματος αυτοπροστασίας και του σεβασμού στους γύρω μας.»

*Σε σχέση με την επαναλειτουργία εστίασης και τουρισμού ανέφερε ότι αμέσως μετά το Πάσχα, θα ανοίξει διάλογος με τις εν λόγω επιχειρήσεις.«Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του καιρού, τα self tests και τον εμβολιασμό, θα μπορέσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης που αποτελούν και σημαντικό κομμάτι για τον τουρισμό», δήλωσε ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα