back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη συνεδρίαση τη Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων σήμερα, με την κατάργηση των SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις να τίθεται επί τάπητος, ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα. Εφόσον η επιτροπή γνωμοδοτήσει θετικά αυτό θα σηματοδοτήσει και την πλήρη απελευθέρωση του λιανεμπορίου.

Το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson σε όλους τους πολίτες από 18 ετών και άνω, άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Η χορήγησή του στη χώρα μας ξεκινάει από τις 5 Μαΐου.

Υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση στον εμβολιασμό των νέων ανθρώπων, καθώς έχουν φρέσκα μυαλά, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, με αφορμή την μεγάλη ανταπόκριση στον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca των ατόμων 30 εως 39 ετών κατά την χθεσινή πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας ραντεβού για την ηλικιακή αυτή κατηγορία. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας για το συγκεκριμένο εμβόλιο, τονίζοντας ότι πιθανώς συνδέεται με μια σοβαρή επιπλοκή που ωστόσο είναι πολύ σπάνια.

Στο Κεμπέκ, μια 54χρονη γυναίκα πέθανε από θρομβοεμβολή αφού πρώτα της χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στον Καναδά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο, μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 μπορεί να μειώσει περίπου στο μισό τον κίνδυνο να μεταδώσει κάποιος εμβολιασμένος τον κορονοϊό στα άλλα μη εμβολιασμένα μέλη του ίδιου νοικοκυριού, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

3.313 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, με το ποσοστό θετικότητας στο 4,31%. 92 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. 813 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Bυθισμένη στον εφιάλτη της πανδημίας η Ινδία ξεπέρασε πλέον τους 200.000 νεκρούς από Covid 19, ενώ οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι 30 φορές μεγαλύτερα από τα επίσημα 17,6 εκατομμύρια που έχουν ανακοινωθεί από την έναρξη της πανδημίας.

Με ολομέλεια της άτυπης πενταμερούς συνάντησης στο Παλάτι των Εθνών στην Γενεύη αρχίζει στις 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδας το πρόγραμμα της άτυπης διάσκεψης με τις πιο εντατικές επαφές του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για το Κυπριακό.

Στόχος είναι να υπάρξει έκδοση μιας κοινής δήλωσης με το πέρας της άτυπης διάσκεψης. Tα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναλάβει να ετοιμάσουν ένα κείμενο το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί από τα μέρη.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό θα επιδιωχθεί να υπάρξει μια δήλωση από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, όπως γίνεται αναφορά στα ψηφίσματα των ΗΕ και στη βάση λύσης που προνοούν.

Οι διμερείς επαφές του Αντόνιο Γκουτέρες θα αρχίσουν στις 11.30, τοπική ώρα, με συνάντηση με τον Μεβλουτ Τσαβούσογλου, ενώ στις 12.45 τοπικη ώρα με τον Νίκο Δένδια και στις 2 το μεσημέρι με τον Βρετανό υπουργό, Ντομινίκ Ράαμπ. Σήμερα ο Νίκος Δένδιας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του.

Σήμερα η καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Επίσης, πιστώνονται στους λογαριασμούς οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των δικαιούχων του δημοσίου, των πρώην ταμείων ΝΑΤ και ΕΤΑΤ και της ΔΕΗ, ενώ σήμερα και αύριο θα καταβληθεί σε περίπου 30.000 δικαιούχους η προκαταβολή σύνταξης.

O Αθήνα 9.84 σε συνεργασία με τις επτά κοινότητες του Δήμου Αθηναίων συγκεντρώνει φάρμακα και υγειονομικό υλικό για το κοινωνικό φαρμακείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου. Η “δράση” θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου. Λεπτομέρειες για τη συγκέντρωση των ειδών στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα