back to top
20.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

20.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συστάσεις από τον ΕΟΔΥ για το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης που θα επηρεάσει την ατμόσφαιρα σήμερα και αύριο. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή για παιδιά και μωρά, ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και άτομα με χρόνιες αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και συνιστά περιορισμό των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους, χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες και καθαρισμό των επιφανειών με υγρό πανί, και ενυδάτωση με άφθονο νερό.

Το διήμερο αναμένονται και λασποβροχές, καθώς ο καιρός θα είναι άστατος, ενώ θα πέσει η θερμοκρασία κατά 8-9 βαθμούς Κελσίου.

Έρχονται βαριά πρόστιμα από την εφορία για ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν “πέρασαν” ΚΤΕΟ. Με σχέδιο νόμου που πρόκειται να θέσει σύντομα σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών, καθιερώνεται σύστημα αυτόματου εντοπισμού τους με διασταυρώσεις που θα διενεργούνται κάθε 2-3 μήνες ανά έτος, αντί για 5 χρόνια.

Θα χρησιμοποιηθούν τα αρχεία οχημάτων που διατηρεί σε βάσεις δεδομένων η ΑΑΔΕ, τα υπουργεία Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Με την πάγια αμερικανική θέση που καλεί την κυβέρνηση της Τουρκίας να διασφαλίσει τη προσβασιμότητα στα μνημεία διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων που μετατρέπονται σε τζαμιά αντέδρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη μεταβολή της ιστορικής Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε διατυπώσει την ίδια θέση τον Ιούλιο του 2020 όταν η Αγιά Σοφιά είχε μετατραπεί σε τζαμί.

Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Από τις 7 Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 34.904 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Στο Κάιρο, οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία ξανάρχισαν από χθες το πρωί, με αιγυπτιακό μέσο να μεταδίδει πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε κάποια σημεία.

Συνεχή τα μηνύματα της Ουάσιγκτον προς το Τελ Αβίβ.

Ο Τζο Μπάιντεν απείλησε για πρώτη φορά πως θα σταματήσει τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών σε περίπτωση μεγάλης χερσαίας επίθεσης στη Ράφα. Πολύ απογοητευτική η προειδοποίησή του, σχολίασε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ.

Η Ιρλανδία, η Ισπανία και μια σειρά από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ ενδέχεται να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ιρλανδίας.

Σε κοινή πρωτοβουλία για το Παλαιστινιακό καλεί ο Αλέξης Χαρίτσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να σταθεί η Ελλάδα, όπως τονίζει, στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Με επιστολή του στους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας απευθύνει κάλεσμα για κοινό αίτημα με στόχο μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης και την άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Άρχισε η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών SMS για μαστογραφία στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά». Η διαδικασία αφορά γυναίκες ηλικίας 45-49 ετών και 70-74 ετών.

Προθεσμία ως και αύριο Παρασκευή έχουν οι κάτοικοι της Αθήνας για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό του δήμου «Πρασινίζουμε το Γκρίζο».

Μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Απόψε στις 10 υποδέχεται την Άστον Βίλα, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Conference League, που φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα και την ΟΠΑΠ Αρένα.

Ενόψει της διοργάνωσης στις 29 Μαΐου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας υποδέχεται αύριο στις 9 το πρωί το ευρωπαϊκό Κύπελλο στην πλατεία Κοτζιά.

Στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο και ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πήραν μεγάλη νίκη με σκορ 63-59 επί της Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη, έκαναν το 3-2 στις νίκες και πήραν την πρόκριση για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Και ο καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στην Αττική. 22 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα