back to top
21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τακτικής ενημερωτικής συνάντησης που είχαν το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Θέλω να ενθαρρύνω τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι “το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο”. Παράλληλα υπογράμμισε ότι “ο όποιος απειροελάχιστος κίνδυνος παρενεργειών από το εμβόλιο, είναι απείρως μικρότερος από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις εάν κάποιος ασθενήσει με κορωνοϊό.”

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά εξαιρετικά επισημαίνοντας ότι είναι “η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη της πανδημίας.”

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων στα εμβολιαστικά κέντρα, το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει χαμηλό δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματα επισκεπτόμενη το κέντρο στο Ασκληπιείο της Βούλας. Παράλληλα τόνισε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρέωση, είναι το δικαίωμά στη ζωή και πως χρειάζεται άμεσα αποτελεσματική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για να μην μείνει κανένα περιθώριο στη σύγχυση και στην παραπληροφόρηση.

Νομίζω ότι γρήγορα θα εξαιρεθεί η κατηγορία των νέων γυναικών από το να εμβολιάζονται με astrazeneca και θα εμβολιάζονται με εμβόλια m- RNA τόνισε μεταξύ άλλων στον ΑΘΗΝΑ984 Γιώργος Χρούσος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέλος της επιτροπής εμβολιασμών.

Επισήμανε επίσης ότι όλα τα εμβόλια με την ακίδα του ιού προκαλούν μια αύξηση της πιθανότητας θρόμβωσης. Το σύνδρομο αυτό το συναντάμε 5 φορές στο 1 εκατ και εμφανίζεται μεταξύ 6ης και 21ης μέρας μετά τον εμβολιασμό. Ο κος Χρούσος κατέληξε ότι το 80% όσων εμφάνισαν το Σύνδρομο, το οποίο δεν έχει σημειωθεί με εμβόλια m- RNA είναι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας ενώ σημείωσε όλοι όσοι κάνουν το εμβόλιο, τρεις μέρες πριν και για ένα μήνα μετά θα πρέπει να περπατούν κάθε μέρα και να είναι καλά ενυδατωμένοι.

Η κατάργηση των SMS στο 13033 και οι διαδημοτικές μετακινήσεις στο επίκεντρο αυτήν την ώρα της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα. Από τις 3 Μαίου για την εστίαση δεν θα υπάρχουν μηνύματα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας ξεκαθάρισε ότι μετά τις 11 θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο οι εργαζόμενοι.

Στον εισαγγελέα οδηγείται τις επόμενες ώρες ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, μαζί με άλλα τρία άτομα, που συνελήφθησαν μαζί του, στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής, για τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο, για τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, αλλά και μετά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του. Όπως έδειξε η βαλλιστική έρευνα, τόσο στη Νέα Ερυθραία, όσο και στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη χρησιμοποιήθηκε το ίδιο καλάσνικοφ.

Την ικανοποίησή της για την έμφαση που δίνει το σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας σε καίριους τομείς, εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με μήνυμά της στα ελληνικά προσθέτοντας ότι μετά την αξιολόγηση η Ελλάδα θα μπορέσει να λάβει μέχρι 30,5 δισ. ευρώ μέσω του NextGenerationEU.

Το Εθνικό Σχέδιο κατατέθηκε στην Κομισιόν και αντίτυπό του αναρτήθηκε στο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για διαβούλευση και έγκριση εντός δύο μηνών.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα