back to top
22.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

22.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Από το Σεπτέμβριο αναμένουμε εμβόλια δεύτερης γενιάς, τα οποία θα είναι επίσης αποτελεσματικά και έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γερμανικής πόλης Χάλε, Αλεξάντερ Κεκουλέ. Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Astrazeneca αλλά και σε άλλα ιϊκού φορέα δήλωσε ότι είναι δεύτερης κατηγορίας, αλλά μπορεί κανείς επίσης να προστατευθεί επαρκώς με ένα εμβόλιο δεύτερης κατηγορίας.

 

Μειωμένο αριθμό κρουσμάτων, αλλά αυξημένο αριθμό διασωληνωμένων και θανάτων ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους 817 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σε σύνολο 2.435 κρουσμάτων εκ των οποίων 1.151 στην Αττική και 347 στη Θεσσαλονίκη.

Σε ποσοστό άνω του 66% κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη στη χώρα μας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

 

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Εως τις 6 το απόγευμα 185 οδηγοί διέκοψαν το ταξίδι τους από την Ελευσίνα και 31ένας στις Αφίδνες καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετακίνησή τους εκτός Αττικής.

Σε “Αττικόν” και “Σωτηρία” ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπλοκών του κορονοϊού. Με τον υπεύθυνο για την ελπιδοφόρα θεραπεία Ισραηλινό καθηγητή Ιατρικής, Ναντίρ Αμπέρ, συναντήθηκε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ελεύθερες από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός του ίδιου νομού. Σε ισχύ εως τις 15 Μάιου το μέτρο αποστολής SMS στο 13033. Με αποστολή sms στο 13033 και τον κωδικό 6 η μετάβαση από τη Δευτέρα του Πάσχα στους χώρους εστίασης, που θα λειτουργούν χωρίς μουσική.

 

Εορταστικό το ωράριο στην αγορά. Εννέα το πρωί με επτά το απόγευμα αύριο τα σούπερ μάρκετ. Ανοιχτό από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

 

«Θα συνεχίσουμε ώστε να εξευρεθεί λύση που θα επανενώνει την Κύπρο», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη. Έκανε λόγο για επιτυχή διαχείριση από πλευράς του γγ του ΟΗΕ αλλά και της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σημείωσε ότι «ενδεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων είτε επί του εδάφους είτε επί της θαλάσσης θα είναι αιτία μη συμμετοχής σε ανάλογες προσπάθειες του γγ, όχι εξαιτίας του γγ, αλλά εξαιτίας των συμπεριφορών της Τουρκίας».
Νωρίτερα, ο Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε την απόφασή του για διεξαγωγή νέας συνάντησης σε δύο με τρεις μήνες.

 

Στην Αυστρία, ένα απλό γλειφιτζούρι, σαν… χοντρή μπατονέτα, που το κρατάς στο στόμα για 90 δευτερόλεπτα χρησιμοποιείται σε ορισμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς, προκειμένου να εξεταστούν μικρά παιδιά, για τον κορονοιό.

 

Τον αντίπαλό του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας περιμένει ο Ολυμπιακός με τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να διεκδικούν το εισιτήριο.

Καιρός
Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 21ένας βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα