back to top
21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

2.435 νέα κρούσματα κορονοιού εκ των οποίων 1.151 στην Αττική και 347 στη Θεσσαλονίκη σε 71.099 τεστ ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 817 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σε “Αττικόν” και “Σωτηρία” ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπλοκών του κορονοϊού. Με τον υπεύθυνο για την ελπιδοφόρα θεραπεία Ισραηλινό καθηγητή Ιατρικής, Ναντίρ Αμπέρ, συναντήθηκε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Μέχρι χθες το απόγευμα, 185 οδηγοί διέκοψαν το ταξίδι τους στην Ελευσίνα και 31ένας στις Αφίδνες καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετακίνησή τους εκτός Αττικής.

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, και περιορισμένο αριθμό πιστών, λόγω των μέτρων, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου.

Σε ισχύ εως τις 15 Μάιου το μέτρο αποστολής SMS στο 13033. Με αποστολή sms στο 13033 και τον κωδικό 6 η μετάβαση από τη Δευτέρα του Πάσχα στους χώρους εστίασης, που θα λειτουργούν χωρίς μουσική.

«Θα συνεχίσουμε ώστε να εξευρεθεί λύση που θα επανενώνει την Κύπρο», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη. Έκανε λόγο για επιτυχή διαχείριση από πλευράς του γγ του ΟΗΕ αλλά και της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σημείωσε ότι «ενδεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων είτε επί του εδάφους είτε επί της θαλάσσης θα είναι αιτία μη συμμετοχής σε ανάλογες προσπάθειες του γγ, όχι εξαιτίας του γγ, αλλά εξαιτίας των συμπεριφορών της Τουρκίας».

Τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την επανεκκίνηση των πολιτικών συνομιλιών για το Κυπριακό εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Eκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε τις δύο πλευρές να αξιοποιήσουν τον χρόνο που έχουν στη διάθεση τους μέχρι την πραγματοποίηση των επόμενων συνομιλιών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα προσέλθουν με ανοιχτό πνεύμα και διάθεση συμβιβασμού.

Εορταστικό το ωράριο στην αγορά. Εννέα το πρωί με επτά το απόγευμα σήμερα τα σούπερ μάρκετ. Ανοιχτό από τη μία μετα το μεσημέρι εως τις 7 το απόγευμα το υπόλοιπο λιανεμπόριο.

Την προσδοκία ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα δώσει το καλοκαίρι πράσινο φως στο εμβόλιο της BioNTech/Pfizer για παιδία άνω των 12 ετών, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εξέφρασε ο Γερμανός Υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν. Προς το παρόν το συγκεκριμένο εμβόλιο επιτρέπεται για παιδιά άνω των 16 ετών.

Στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ προκρίθηκε ουσιαστικά η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ απόψε.

Καιρός
Γενικά αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική, αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα