back to top
18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Η πολιτεία Βικτόρια ανέφερε σήμερα 11 νέα περιστατικά μόλυνσης

Διαβάστε επίσης

Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία ανέφερε σήμερα τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό τοπικών περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς οι αρχές κινούνται ταχύτατα για την ιχνηλάτηση της πηγής του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα που εντοπίστηκε μεταξύ των μολύνσεων.

Οι αρχές ανέφεραν 11 νέα περιστατικά μόλυνσης, αυξημένα από τα μόλις δύο περιστατικά που εντοπίστηκαν την προηγούμενη ημέρα, αλλά τόνισαν ότι όλα τα περιστατικά συνδέονται με υπάρχουσες συρροές, καθώς οι κάτοικοι της πολιτειακής πρωτεύουσας της Μελβούρνης αναμένουν να πληροφορηθούν αν το παρατεταμένο λοκντάουν θα τερματιστεί όπως έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη το βράδυ.

«Τίποτα δεν έχει μπει ή δεν έχει βγει από το τραπέζι», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη ο Μπρεντ Σάτον, αρχίατρος της πολιτείας Βικτόρια, απαντώντας σε ερώτηση για το αν μερικές περιοχές της Μελβούρνης θα παραμείνουν σε λοκντάουν, ενώ σε άλλες περιοχές θα αρχίσει η σταδιακή άρση του.

Η Μελβούρνη εισήλθε σήμερα στην 11η ημέρα εφαρμογής του σκληρού λοκντάουν, μετά τον εντοπισμό του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα την Παρασκευή, για το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα από μερικά άλλα στελέχη.

Οι αριθμοί των νέων περιστατικών μόλυνσης αυξάνουν το συνολικό αριθμό των μολύνσεων που μεταδόθηκαν τοπικά από το τελευταίο ξέσπασμα στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, σε 83.

Τα σημερινά αριθμητικά δεδομένα περιλαμβάνουν δύο περιστατικά που ανακοινώθηκαν χθες, Κυριακή, και τα οποία είχαν καταγραφεί μετά τα μεσάνυχτα.

Όλα τα σημερινά περιστατικά τοπικής μετάδοσης συνδέονται με υπάρχουσες συρροές, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα αξιολογείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μεταξύ των τεσσάρων παραλλαγμένων στελεχών που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, εξαιτίας αποδείξεων ότι μεταδίδεται πιο εύκολα.

Η Αυστραλία συγκράτησε σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα ξεσπάσματα της πανδημίας με περιορισμούς στα περιφερειακά σύνορα με την εφαρμογή σκληρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ώστε οι αριθμοί των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 να κρατηθούν σε χαμηλά σχετικά επίπεδα, με λίγο περισσότερα από 30.150 συνολικά κρούσματα μόλυνσης και 910 θανάτους.

Περίπου ποσοστό 20% του ενήλικου πληθυσμού της Αυστραλίας έχει λάβει μία πρώτη δόση εμβολίου, ενώ περισσότερα από πέντε εκατομμύρια έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου.

Η Βικτόρια εισήλθε σε σκληρό λοκντάουν για περίπου τρεις μήνες την προηγούμενη χρονιά για την καταπολέμηση ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων από την COVID-19 που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 800 ανθρώπους, περίπου ποσοστό 90% των συνολικών θανάτων από την COVID-19 στην Αυστραλία από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα