back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θ. Βασιλακόπουλος: Η αλλαγή συμπεριφοράς από τη χαλάρωση των μέτρων, που οδηγήθηκε σε υπερβολή, αιτία έκρηξης των θετικών διαγνώσεων

Διαβάστε επίσης

«Απότοκος της αλλαγής συμπεριφοράς των πολιτών από τη χαλάρωση των μέτρων, που οδηγήθηκε σε υπερβολή, η νέα έκρηξη των θετικών διαγνώσεων κορονοιού.
Διότι μας είπαν να ανοίξουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αλλά ταυτόχρονα και ότι απαγορεύεται ο χορός. Κάτι που δεν τηρήθηκε. Κάναμε πάρτυ, όλα αυτά που είναι όμορφα, αλλά δυστυχώς ακόμη, υγειονομικά επικίνδυνα…Λειτούργησαν όλα σαν να έχει τελειώσει η πανδημία.» δήλωσε  ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Θόδωρος Βασιλακόπουλος στον ΑΘΗΝΑ 984 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Χαρακτήρισε αναμενόμενη τη μετάλλαξη Δέλτα, επισημαίνοντας ότι «οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού, αλλά και στη κινητικότητα των νεαρών ηλικιών, όπου αναπτύσσονται οι περισσότερες θετικές διαγνώσεις. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα και όχι τόσο στην επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.»

*Για τη χρήση μάσκας, ο καθηγητής διευκρίνισε ότι «στον εξωτερικό χώρο είναι συνιστώμενη, σε εσωτερικό χώρο, όμως υποχρεωτική.»

*Ο κ. Βασιλακόπουλος προειδοποίησε για το ξέσπασμα νέου, ισχυρού επιδημικού κύματος κορονοιού με το στέλεχος Δέλτα, σε περίπτωση που δεν καλυφθεί εμβολιαστικά ποσοσοστό μεγαλύτερο του 60 με 65% του πληθυσμού που σήμερα φαίνεται διατεθειμένο να εμβολιαστεί πλήρως, ενώ εξέφρασε φόβο ότι έχει αρχίσει να δίνεται πολιτική χροιά στον εμβολιασμό, ο οποίος προσλαμβάνει πρόσημο αντίδρασης στην εξουσία. «Σε περιοχές όπου καταγράφονται χαμηλότερα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος, συμβαίνει το ίδιο και με τα ποσοστά εμβολιασμού. Λες και συνιστά αντίδραση στην εξουσία…
Το φαινόμενο εντοπίζεται κυρίως στην Δυτική Αττική, ενώ ο βόρειος τομέας παρουσιάζεται να έχει πλήρως εμβολιαστεί, σε ποσοστό 60%.» παρατήρησε.

‘Εστειλε σαφές μήνυμα για την ανάγκη να μην αφήσουμε ως κοινωνία τον ιό να πολλαπλασιάζεται ανάμεσά μας, ώστε να καταλήξει να καταστεί δύσκολη η αντιμετώπισή του με τα τρέχοντα εμβόλια.

Και εξέφρασε βεβαιότητα ότι δεν θα χρειαστεί επαναληπτική δόση εμβολίου, πριν από τον επόμενο χρόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα