back to top
20.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μ. Δασκαλάκη: Συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΤ με συγκεκριμένο πλάνο αλληλοβοήθειας στην προβολή του προορισμού της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την τουριστική προβολή της Αθήνας και την ανάδειξή της σε διεθνή ανταγωνιστικό προορισμό, ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) ενώνουν τις δυνάμεις τους, μετά και την υπογραφή τριετούς μνημονίου συνεργασίας.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων κ. Μελίνα Δασκαλάκη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, πρόκειται για μια δυναμική προβολή της πρωτεύουσας στο εξωτερικό η οποία -μεταξύ άλλων – θα συμβάλλει στην ανάκαμψη των τουριστικών επιχειρήσεων και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

«Αυτό που διαπιστώσαμε από την πανδημία είναι ότι ο τουρισμός, στις αστικές περιοχές, στις μεγάλες πόλεις, έχει πληγεί περισσότερο από ότι ο τουρισμός στην Περιφέρεια, στα νησιά και στην ενδοχώρα. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς ο κόσμος αισθάνεται ασφαλέστερος όταν ταξιδέψει σε κάποια περιοχή χωρίς συνωστισμό και μείνει εκεί για τις διακοπές του. Επομένως, η Αθήνα, όπως και άλλοι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί ανά τον κόσμο, χρειάζεται να καταβάλει διπλή προσπάθεια τόσο για τον τουρισμό αναψυχής όσο και για τον Συνεδριακό Τουρισμό».

Πρόσθεσε δε ότι: «Έχουμε αναπτύξει διάφορες συνεργασίες και με το Υπουργείο και χθες υπογράψαμε ένα τριετές μνημόνιο συνεργασίας με τον ΕΟΤ, με πολύ συγκεκριμένο πλάνο αλληλοβοήθειας στην προβολή του προορισμού της Αθήνας, ένα σχέδιο για την ανάπτυξη του brand του προορισμού, το πως θα προβάλουμε ενιαία και ο ΕΟΤ και εμείς την Αθήνα στο εξωτερικό».

Επίσης, γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο των κοινών δράσεων, ο ΕΟΤ παρέδωσε προς χρήση στην ΕΑΤΑ προωθητικό βίντεο για την Αθήνα, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Travel Channel και το οποίο προβάλει την Αθήνα ως μια σύγχρονη πόλη, επιδιώκοντας να αυξηθεί η ελκυστικότητά της για μικρές αποδράσεις (city breaks), όλο το χρόνο.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της ΕΑΤΑ σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθεί από κοινού καταγραφή των υποδομών της πόλης που εξυπηρετούν τον συνεδριακό τουρισμό, καθώς και επικοινωνιακή προώθηση της πρωτοβουλίας του “προγράμματος Πρεσβευτών” της ΕΑΤΑ, με σκοπό την προσέλκυση νέων συνεδρίων καθώς και άλλες δράσεις για την ενίσχυση του προορισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα