back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ. Κατρούγκαλος: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για την Κύπρο

Διαβάστε επίσης

‘Εκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και άμεση συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, μετά την τουρκική πρόκληση στην Αμμόχωστο, ζήτησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Αλεξάνδρα Βουδούρη και Αθηνά Κορλίρα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει τώρα την σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Οι φραστικές καταδίκες δεν αρκούν – και ορισμένες από αυτές, όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερα χλιαρές. Άμεσα επίσης πρέπει να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου η κυβέρνηση Μητσοτάκη να εξηγήσει την εθνική στρατηγική της» τόνισε.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως οι κινήσεις της Άγκυρας είναι προδιαγεγραμμένες καθώς επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στα κατεχόμενα, να αλλάξει τους όρους και να επιβάλλει de jure διχοτόμηση: «Επιχειρώντας η Άγκυρα να βρει συνενόχους κάλεσε τους Ελληνοκύπριους για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις και ανταλλαγές με αντάλλαγμα την αναγνώριση των Κατεχομένων.

Τον τρόπο για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, τον είδαμε μέσα από τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων που δεν θέλουν να ζουν υπό την κηδεμονία των Τούρκων εποίκων. Πρέπει να εισπράξουν τις διεθνείς αντιδράσεις και εμείς να επιδιώξουμε  κοινές κινητοποιήσεις των δύο κοινοτήτων»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα