back to top
24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Λίβανος: Πάνω από 1.100 κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.104 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι τρεις ασθενείς με την COVID-19.

Επίσημα, ο Λίβανος των 6,7 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 7.900 θανάτους επί συνόλου 559.473 κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην επικράτειά του, τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο λιβανέζος υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χαμάντ Χάσαν κάλεσε χθες τους εκπατρισμένους συμπολίτες του που επισκέπτονται την πατρίδα τους να τηρούν τους κανόνες για την καραντίνα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού, ενώ τόνισε πως μπορούν και αυτοί να εμβολιαστούν στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Φίρας Αμπιάντ, γενικός διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ράφικ Χαρίρι, τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται εκ νέου λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού και προειδοποίησε ότι το λιβανέζικο εθνικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε είδη όπως το νερό, τα καύσιμα, τα φάρμακα και άλλα είδη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα