back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Στο κτήμα Δρακόπουλου το Σάββατο η Ανοιχτή Πόλη

Διαβάστε επίσης

Ραντεβού στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στο κτήμα Δρακόπουλου, στην οδό Πατησίων, δίνει η Ανοιχτή Πόλη με δημοτικές παρατάξεις, κοινωνικούς φορείς, συλλόγους και κατοίκους της περιοχής.

Σκοπός της συνάντησης είναι η σύνταξη ψηφίσματος που θα καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία ελεύθερου χώρου, πάρκου υψηλού πρασίνου και παιδικής χαράς. Το ψήφισμα θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Ανοιχτή Πόλη: Πάρκο και μόνο πάρκο στο κτήμα Δρακόπουλου

Από το πρωί άλλο ένα κτίριο – στοιχείο πολύτιμο της αρχιτεκτονικής μνήμης της πόλης, δεν υπάρχει πια. Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης βρέθηκε στο κτήμα Δρακόπουλου όπου το ιστορικό κτίριο επί της Πατησίων, αφού τόσα χρόνια είχε αφεθεί στην εγκατάλειψη, σήμερα κατεδαφίστηκε ολοκληρωτικά.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει καλέσει επανειλημμένα τη δημοτική αρχή να κινήσει τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης του χώρου, ώστε να περάσει αυτός στην κυριότητα του Δήμου και να αποδοθεί στη γειτονιά ως πάρκο, με αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων του. Η δημοτική αρχή αδράνησε, όπως αδρανεί επί πολλά χρόνια και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στον οποίο ανήκει ο χώρος, μεθοδεύοντας την επαναφορά των παλιών σχεδίων για ανοικοδόμηση και εκμετάλλευσή του.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με το πράσινο και την ιστορική μνήμη της πόλης. Στην Αθήνα δεν περισσεύει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ελεύθερου χώρου.

Καλούμε δημοτικές παρατάξεις, κοινωνικούς φορείς, συλλόγους και κατοίκους στο πάρκο Δρακόπουλου το Σάββατο 2/10 στις 11 π.μ. με σκοπό να συνταχθεί ψήφισμα ώστε ο Δήμος να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για απαλλοτρίωση του χώρου και δημιουργία ελεύθερου χώρου – πάρκου υψηλού πρασίνου – παιδικής χαράς. Το ψήφισμα θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 4/10».

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα