back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προειδοποίηση Σαρηγιάννη για περισσότερα από 5.000 κρούσματα κορονοϊού σε ημερήσια βάση, αν δεν αυξηθούν εμβολιασμοί και τεστ

Διαβάστε επίσης

Το βλέμμα στην πορεία των εμβολιασμών και στους κλειστούς χώρους στρέφουν οι ειδικοί, κρούοντας το «καμπανάκι» για αύξηση μέχρι και πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως, το επόμενο διάστημα.

«Όσο προχωρούμε, χωρίς να αυξάνονται τα επίπεδα εμβολιασμού, βαδίζουμε σταθερά προς μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. Ήδη, έχει γίνει ορατή στη Βόρειο Ελλάδα όπου η μολυσματικότητα αναπτύσσεται επιθετικότερα από τις 11 Οκτωβρίου, ενώ έχει αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει και στην Αττική» προειδοποίησε μιλώντας στον Αθήνα 984, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου πρόσθεσε πως είναι «απολύτως ρεαλιστικός ο αριθμός των 5000 κρουσμάτων ημερησίως», παραπέμποντας στην Πορτογαλία των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων, όπου στη περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας, έφθασαν στις 10 χιλιάδες.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ που γίνονται (rapid ή self test) και τα οποία έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα», υπογραμμίζοντας πως «ο αυξημένος αριθμός τους είναι σημαντικός για τον περιορισμό της διασποράς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα