back to top
22.6 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

22.6 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

H πανδημία, οι τιμές στην ενέργεια και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ευρώπης, στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία μετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ ξεκινούν τη συνάντησή τους αυτή την ώρα προκειμένου να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει σε επίπεδο Ευρώπης για την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα με τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων .

Οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν και την αύξηση των κρουσμάτων του Covid 19 σε αρκετά κράτη μέλη, που παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές στους εμβολιασμούς με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία να προκαλούν προβληματισμό καθώς έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων.

Σε lockdown από τις 28 Οκτωβρίου η Ρωσία για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Μοσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, με όλα τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια να παραμένουν κλειστά. Εξαιρούνται τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Η πανδημία του κορονοϊού θα παραμείνει και το 2022, λόγω έλλειψης εμβολιασμών στις φτωχές χώρες του πλανήτη, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κρούοντας μάλιστα το καμπανάκι του κινδύνου κυρίως για την Ευρώπη, όπου καταγράφεται συνεχής άνοδος των κρουσμάτων.

Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Οι λοιμωξιολογοι αναζητούν στοχευμένες κινήσεις που θα επιβραδύνουν τον ρυθμό εξάπλωσης.

Στο θέμα των εμβολιασμών αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Ξεκινάμε άμεσα μια πλατφόρμα σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου θα δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα ανθρώπων που φοβούνται», είπε μεταξύ άλλων.

«Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν καταλήξει αν στηρίζουν την εμβολιαστική προσπάθεια που γίνεται για την θωράκιση της χώρας μας έναντι της πανδημίας», είπε ο υπουργός Υγείας χαρακτηρίζοντας αήθη την επίθεση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη στο πρόσωπο του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ο Παυλος Πολάκης έγραψε χθες στο FB, «βγήκε και ο Σωτήρης ο Τσιόδρας να κρατήσει φανάρι στο Μητσοτάκη ,καθώς ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΥΘΥΝΗ, για τους 15.500 νεκρούς που φτάσαμε ως χώρα από τον κορονοϊό!!

Στα 228 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το όφελος για τον Έλληνα φορολογούμενο, από την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου 8 δισεκ. ευρώ που έλαβε η χώρα από το ΔΝΤ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Από το βήμα της Ολομέλειας, ο υπουργός τόνισε ότι το 2022 επίκειται η τρίτη αποπληρωμή του δανείου, που θα είναι για ποσό 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, με εκτιμώμενο όφελος τα 43 εκ. ευρώ.

Την ερχόμενη Τρίτη, 26 Οκτωβρίου με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση με το βιτριόλι. Ανθρωποκτόνο εγωισμό ,ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και ,εκδικητικότητα απέδωσε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης στην κατηγορούμενη την οποία χαρακτήρισε σαν τον ικανότερο και καλύτερο της φύσης θηρευτή. Ο ίδιος εισηγήθηκε προς τους δικαστές και ενόρκους την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Λήγει στις 6 η προθεσμία που έχει δώσει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΚΙΝΑΛ για την κατάθεση υπογραφών από πλευράς των υποψηφίων προέδρων του κόμματος. Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής σηματοδοτεί νέους συσχετισμούς δυνάμεων ενόψει της εσωκομματικής κάλπης του Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής υπογραφές έχουν καταθέσει οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου. Πληροφορίες οι οποίες μέχρι στιγμής ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται θέλουν τον κ. Κεγκέρογλου να επανεξετάζει τη στάση του με φόντο την υποψηφιότητα Παπανδρέου.

Δωρεάν εξετάσεις πλήρους ελέγχου του μαστού παρέχει, στα δημοτικά ιατρεία του, ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες, στο www.athina984.gr

Μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και πριν από τη Δευτέρα θα εκδίδουν οι δικαιούχοι τον κωδικό εξαίρεσής τους από τον Δακτύλιο, όπως ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΙ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης.

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα από σήμερα, με οχτώ πρεμιέρες στις αίθουσες της πόλης. Λεπτομέρειες έχει η Βάσια Μπακετέα…

Ευρωπαϊκή βραδιά για τις ελληνικές ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Στις 8 παρά τέταρτο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στη Δανία την Κοπεγχάγη για το Conference League ενώ στις 10 ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Φρανκφούρτη με αντίπαλο την Άιντραχτ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Europa League. Τέλος στο μπάσκετ και την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι στις 21:05 το βράδυ.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αύριο το μεσημέρι στην Αττική. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα