back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης αθλητικής και πολιτιστικής διοργάνωσης, του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας.

Για τη σημασία της επιστροφής της παγκοσμίου εμβέλειας διοργάνωσης στην πρωτεύουσα και την αισιοδοξία που αυτή αποπνέει, μιλά στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Το παρών στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα δώσει και ο ΑΘΗΝΑ 9,84. Συγκεκριμένα η πρόεδρος της ΔΕΡΑ Πόπη Δομάζου, μέλη της διοίκησης, δημοσιογράφοι και παραγωγοί ετοιμάζονται να τρέξουν στα ίχνη του Φειδιππίδη. Επίσης το ραδιόφωνο της Πρωτεύουσας θα είναι εκεί και για να καλύψει δημοσιογραφικά τον Μαραθώνιο αλλά και τους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων με συνεντεύξεις, ειδήσεις και παραλειπόμενα από τις εκδηλώσεις του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος.

Για λόγους υγειονομικού πρωτοκόλλου, ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα. Οι δρομείς -10 χιλιάδες στο σύνολο- θα ξεκινήσουν από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στις 5 το απόγευμα το πρώτο γκρουπ και στις 6 το δεύτερο. Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί αύριο.

Σε ισχύ είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική. Αλλαγές υπάρχουν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Στη στάση Φιξ θα τερματίζει το Τραμ, έως αύριο στις 8 το βράδυ. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζει η πανδημία του κορωνοϊού, με τους ειδικούς να περιγράφουν ως οριακή την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Οι ιδιώτες γιατροί θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα για την οικειοθελή κάλυψη θέσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διαφορετικά από Δευτέρας, η επίταξη των υπηρεσιών τους θα είναι μονόδρομος. Την ελπίδα ότι οι ιδιώτες γιατροί θα ανταποκριθούν, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Στην επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι στα νοσοκομεία ορισμένων περιοχών της χώρας γίνεται επιλογή για το ποιοι ασθενείς θα μπουν σε ΜΕΘ προχώρησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Σε ισχύ είναι και πάλι το μέτρο για τον περιορισμό των πελατών σε καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, με στόχο την αναχαίτιση του πανδημικού κύματος.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών η ραδιοφωνική παραγωγός Σοφία Μιχαλίτση. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα ως μουσική επιμελήτρια στο θέατρο. Διετέλεσε διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70, ενώ από το 1989 ανέλαβε τη διεύθυνση προγράμματος του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ μέχρι και τα μέσα του 2000. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στην Παιανία.

Κλειστός θα παραμείνει όλο το Σαββατοκύριακο ο σταθμός “Νίκαια” του Μετρό λόγω εργασιών επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά. Οι σταθμοί Νίκαια – Κορυδαλλός, συνδέονται με τη λεωφορειακή γραμμή 900.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα